Μ. Γαβουνέλη για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία: «Το σύστημα εξουσίας θα προσπαθήσει να επιζήσει»

«Δεν είναι διχασμένη “50-50” η Τουρκία. Η ουσία της χώρας έχει κινηθεί προς μία πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση, περισσότερο εθνικιστική. Δεν πήγε μόνη της εκεί, την έσπρωξε ο πρόεδρος Ερντογάν και τη σπρώχνει για πολύ καιρό τώρα», επισήμανε η Γενική Διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη μιλώντας στην ειδική εκπομπή για τις τουρκικές εκλογές «Βράδυ Κυριακής» και τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Απόστολο Μαγγηριάδη ερωτηθείσα για τον διχασμό που συναντάται στη χώρα, με τα αστικά κέντρα να στηρίζουν Ερντογάν και περιοχές της Μέσης Ανατολής να στηρίζουν Κιλιντστάρογλου.

Ενώ πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι (ο Ερντογάν) καταφέρνει στα 20 χρόνια της παρουσίας του στην πολιτική σκηνή να καταφέρνει να περάσει και αυτόν τον σκόπελο. Η χαρά που βλέπετε σήμερα είναι χαρά. Ανακούφιση για ορισμένους.

Μεταξύ άλλων η ίδια σημείωσε:

«Τα πανεπιστήμια του πλανήτη της Ευρώπης, έχουν γεμίσει από νέους Τούρκους επιστήμονες οι οποίοι δεν μπορούν να σταθούν στον τόπο τους. Οι τελευταίοι, όσοι είχαν μείνει φεύγουν. Αν δεν φύγουν σήμερα το βράδυ θα φύγουν αύριο το πρωί. Είναι χωρίς καμία αμφιβολία αυτή η αίσθηση του “δεν υπάρχει ελπίδα”. Και όταν βλέπεις ότι ένα σύστημα ολόκληρο εξουσίας συνεχίζει να μένει για άλλα πέντε χρόνια, δεν ξέρω αν θα επιζήσει ένας άνθρωπος της ηλικίας του προέδρου Ερντογάν, αλλά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ένα σύστημα εξουσίας θα προσπαθήσει να επιζήσει».

«Έξω από τα αστικά κέντρα η κρίση είναι λιγότερο έντονη (…) Ο πολίτης εκεί συνεχίσει να είναι και πάρα πολύ υπερήφανος γιατί βλέπει ότι υπάρχει μια τουρκική βιομηχανία, άρα μπορεί να αγοράσει τουρκικά προϊόντα».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος