M. Δημοπούλου, γρ. Προστασίας Ζώων Συντροφιάς: Τα πυρόπληκτα ζώα μεταφέρονται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι

Για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών να σώσουν από τις φλόγες τα ζώα που έμειναν πίσω κατά την αναγκαστική εκκένωση οικισμών που περικυκλώνονταν από τις φλόγες μίλησε στην ΕΡΤ η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας Προστασίας Ζώων Συντροφιάς αποκαλύπτοντας που διαβιούν τα ζώα που σώθηκαν.

Μιλώντας για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με δήμους και οργανισμούς (Dogs’ Voice, a little shelter) ανέφερε ότι τα πυρόποπληκτα ζώα που έχουν βρεθεί μεταφέρονται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι (Λεωφ. Βεΐκου 137), είτε είναι αδέσποτα είτε είναι ζώα που εγκατέλειψαν πίσω οι ιδιοκτήτες τους όπου και λαμβάνουν τους πρώτες βοήθειες από τους εθελοντές κτηνιάτρους.

Τα παραγωγικά ζώα μεταφέρονται στο a little shelter

«Εκεί καταγράφονται, τοποθετείται σήμανση και γίνονται όλες οι διαδικασίες» επισήμανε η κ. Δημοπούλου. Όπως είπε ο κόσμος που θα διασώσει ένα ζώο μπορεί να καλέσει στα τηλέφωνα της Ειδικής Γραμματείας (τηλ. 213-13 64 020 ή 213-13 64 935) ή αν μπορεί να το μεταφέρει στις εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι. Όσον αφορά στα παραγωγικά ζώα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Εθελοντές, κατόπιν συνεννόησης, θα τα παραλάβουν και θα τα μεταφέρουν στο καταφύγιο “a little shelter”.

«Και στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Κομοτηνή υπάρχει συνεργασία εκεί με τους Δήμους και με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται το πρόγραμμα των αδέσποτων ζώων για τη διαχείριση των ζώων» ανέφερε η κ. Δημοπούλου..

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος