Καμπουρίδης, αντιστράτηγος ε.α.: Η Χαμάς διαθέτει δίκτυο τούνελ σχεδόν 500 χλμ – Δύο μήνες μπορούν να μείνουν μέσα οι τρομοκράτες

«Η Χαμάς το 2014 διέθετε ένα δίκτυο με τούνελ περίπου 170 χιλιομέτρων, τώρα διαθέτει ένα δίκτυο με τούνελ σχεδόν 500 χιλιόμετρα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιστράτηγος ε.α., Λάζαρος Καμπουρίδης ενώ έκανε λόγο για πρόκληση της Χαμάς με την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου προκειμένου ο ισραηλινός στρατός να κάνει μια άμεση επιχείρηση γιατί εκείνη θα ήταν οργανωμένη στα τούνελ κάτω από τη Γάζα με αμάχους. Αντ’ αυτού όπως σημειώνει ο Λάζαρος Καμπουρίδης «το Ισραήλ, πήγε σε μια οργανωμένη επίθεση, έδωσε χρόνο στους αμάχους και υπήρξαν και οι σχετικές συνομιλίες και αυτό λειτούργησε υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης γιατί προσπάθησε το Ισραήλ να κάνει το πλεονέκτημα των τούνελ μειονέκτημα».

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες ο κ. Καμπουρίδης υπογράμμισε το γεγονός πως – σύμφωνα με τουρκικές πηγές – στα τούνελ οι τρομοκράτες της Χαμάς μπορούν να παραμείνουν δύο μήνες, αφού υπάρχει ένας περιορισμός από απόψεως εξαερισμού, καυσίμων, εφοδίων τονίζοντας πως αυτός είναι και ο λόγος που το Ισραήλ πάει βήμα – βήμα και δεν προχωράει σε μαζική επιχείρηση. Σκοπός είναι να εξοντώσει τους ηγέτες της οργάνωσης ενώ παράλληλα γίνεται και μία περίσφιξη, μια έμμεση πολιορκία.

Τέλος ο κ. Καμπουρίδης υπογράμμισε πως «το Ισραήλ σκοπεύει την κατάληψη του εδάφους» προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «ενώ πριν προσπάθησαν να μειώσουν τη δύναμη, την ισχύ της Χαμάς, τους προηγούμενους πολέμους, συγκρούσεις μόνο με πυρά, τώρα με έναν στρατηγικό ελιγμό χερσαίο, με διακλαδικό, με την Πολεμική Αεροπορία, με το Ναυτικό αλλά και με το διάστημα».

«Αυτό που ισχυρίζεται το Ισραήλ είναι ότι πάνω από ιστό των δικτύων των τούνελ, η Χαμάς χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα και για το νοσοκομείο που αποτελεί τον κύριο στόχο και λέει ότι είναι πολύ κοντά 200-300 μέτρα, βρίσκεται το διοικητικό κέντρο της Χαμάς και το κέντρο του ιστού της αράχνης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουρίδης για τους βομβαρδισμούς στόχων όπως το νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας υπενθυμίζοντας και την ύπαρξη των φωτογραφιών και βίντεο όπου πολλαπλοί εκτοξευτές της Χαμάς ήταν μέσα σε τζαμί, ήταν σε σχολεία, σε παιδικές χαρές υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς αν είναι όλα αυτά είναι μοντάζ ή όχι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος