Κ. Ονισένκο: Συμβολικό πλήγμα για τη Ρωσία το χτύπημα στη Μόσχα – Ποιες οι εξελίξεις στον πόλεμο την 523η μέρα από τη ρωσική εισβολή

«Ξεκινάει η 523η μέρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όλες αυτές τις ημέρες δεν έχει σταματήσει ο πόλεμος και οι βομβαρδισμοί από την πλευρά της Ρωσίας προς την Ουκρανία» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο ελληνοουκρανός δημοσιογράφος, Kώστας Ονισένκο.

Μιλώντας για εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου και την ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία σε επικοινωνιακό επίπεδο αναφορικά με τις δυνατότητες της αντιαεροπορικής άμυνας της Μόσχας.

«Από τα τρία drones τα οποία στόχευαν την Μόσχα, το ένα έπεσε έξω από την πόλη και τα δύο χτύπησαν στο οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας», σχολίασε παρουσιάζοντας πώς παρουσιάστηκε η επίθεση και σε Ρωσία και Ουκρανία.

«Οι αναλυτές λένε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις θα είναι πιο συχνές» ανέφερε με αφορμή αντίστοιχη επίθεση με drones στην κατεχόμενη από τους Ρώσους Κριμαία.

«Παρακολουθούμε όλοι τις αντιδράσεις που έχουν εκεί οι ίδιοι οι Ρώσοι και οι κάτοικοι της Μόσχας, που κατά βάση είναι πολύ ασφαλής», σημείωσε.

Κ. Ονισένκο: Συμβολικό πλήγμα για τη Ρωσία το χτύπημα στη Μόσχα – Ποιες οι εξελίξεις στον πόλεμο την 523η μέρα από τη ρωσική εισβολή
Αποθήκες σιτηρών έγιναν στόχος ρωσικών βομβαρδισμών στην Οδησσό, σε μια προσπάθεια της Ρωσίας να πλήξει τις εξαγωγές δημητριακών από το νευραλγικό λιμάνι της Ουκρανίας (AP Photo/Libkos)

Πώς θα επηρεάσουν οι βομβαρδισμοί στο λιμάνι της Οδυσσού την εξαγωγή σιτηρών

Mιλώντας για μια άλλη πτυχή του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας και την κατάρρευση της συμφωνίας για τη Μαύρη Θάλασσα και τα ουκρανικά σιτηρά ο κ. Ονισένκο σχολίασε ότι διήρκεσε λιγότερο από ένα χρόνο.

«Με την έξοδο της Μόσχας ξεκίνησαν μαζικοί βομβαρδισμοί, εκ μέρους της Ρωσίας, κατά του λιμανιού της Οδησσού. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ενδεχομένως, ακόμα και αν αυτή η συμφωνία μετά από λίγους μήνες ξεκινήσει ξανά την λειτουργία της, ενδεχομένως η Ουκρανία να μην μπορεί να εξάγει εκείνες τις ποσότητες των σιτηρών που έστελνε πριν (την κατάρρευση της συμφωνίας) ακριβώς εξαιτίας των καταστροφών που είχε υποστεί κυρίως στο λιμάνι της Οδησσού αλλά και άλλα λιμάνια» σημείωσε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι εάν δεν βρεθεί λύση για τη διάθεση των σιτηρών της Ουκρανίας, που είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο, δήλωσε ότι θα προκαλέσει άνοδο των τιμών διεθνώς κατά 10 – 15%, που μπορεί να προκαλέσει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση ιδίως σε αφρικανικές χώρες που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος