Ι. Κρασσάς, αντιστράτηγος ε.α.: Δεν μπορεί η Ρωσία να αντέξει το μηνιαίο κόστος του πολέμου στην Ουκρανία (video)

Κόστος για τη Ρωσία της τάξεως των 6 έως 7 δισεκατομμυρίων ανά μήνα έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία, επισήμανε μιλώντας στο κανάλι ERTNEWS ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κρασσάς, σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν μπορεί να το αντέξει ενώ και οι δυτικες δυνάμεις δεν μπορούν να στέλνουν συνεχώς βοήθεια στην πληγείσα Ουκρανία.

«Εφόσον δεν υπάρξει τέτοιο αποτέλεσμα και δεν μπορούν να προωθηθούν οι Ρώσοι σε βαθμό τέτοιο ώστε να θεωρήσουν ότι έχουν νικήσει ή οι Ουκρανοί να καταστρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό και να τους απωθήσουν εκτός της χώρας, το ενδεχόμενο που μπορεί να συμβεί είναι κάτι σαν αυτό που έγινε στον πόλεμο του 1967 μεταξύ του Ισραήλ και των Αραβικών χωρών. Τότε, δεν υπεγράφη καμία ανακωχή και μέχρι το 1973 που έγινε ο δεύτερος πόλεμος, επί έξι χρόνια υπήρξε μια περίοδος συνεχώς αψιμαχιών», πρόσθεσε ακόμα ο ίδιος.

«Είναι πολύ δύσκολο να διεξαγάγεις συνέχεια πόλεμο, γι’ αυτό έχει μπει και η ημερομηνία της 9ης Μαΐου από τον Πούτιν, για να δείξει κάτι. Με τις κυρώσεις δε που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία θα κληθεί να αντιμερωπίσει τεράστια προβλήματα» είπε ακόμη ο κ. Κρασσάς.

«Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε απόλυτους αριθμούς, έχουν πενταπλάσιες δυνάμεις σε όλα τα μέσα. Η Ρωσία έχει 900.000 ενεργό στρατό. Οι 200.000 είναι οπλίτες θητείας που δεν θέλει να εμπλέξει ο Πούτιν γιατί έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και οι άλλοι είναι αξιωματικοί. Έτσι καλούν επαγγελματίες στρατιώτες είτε επαγγελματίες επί συμβολαίω» πρόσθεσε σχετικά.

Πηγή: ΕΡΤNEWS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος