Γ. Τρουπής, Δ/ντης Ειδήσεων ΕΡΤ: Η «ακτινογραφία» του νέου υπουργικού συμβουλίου

«Εκτιμώ ότι το χθεσινό αποτέλεσμα της κάλπης ουσιαστικά αποτυπώθηκε στον απόλυτο βαθμό κατά τη συγκρότηση του υπουργικού συμβουλίου είπε ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιάννης Τρουπής και εξήγησε:

«Η σαρωτική νίκη Μητσοτάκη έλυσε ουσιαστικά τα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος προχώρησε σε επιλογές για το υπουργικό του συμβούλιο χωρίς κανένα περιορισμό και μακριά από τη λογική των εσωκομματικών ισορροπιών. Πιο συγκεκριμένα, η εξαγγελία του περίφημου rotation έγινε πράξη με συγκεκριμένα ονόματα μέχρι πρότινος υπουργών πρωτοκλασάτων, όπως για παράδειγμα ο κ. Θεοδωρικάκος, ο κ. Παναγιωτόπουλος, που ήταν υπουργός Άμυνας επί τέσσερα χρόνια και είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος, όπως επίσης ο κ. Πλεύρης και ο κ. Πλακιωτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί στην Ελλάδα το χώρο της κεντροδεξιάς».

Ο κ. Τρουπής ανέλυσε ακόμα πώς ο κ. Μητσοτάκης ενίσχυσε το κέντρο αλλά και την δεξιά με συγκεκριμένες επιλογές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με τον κ. Φλωρίδη και τον κ. Χρυσοχοΐδη ενίσχυσε το κεντρώο πρόσημο της Νέας Δημοκρατίας. «Παράλληλα ενισχύθηκε και το δεξιό πρόσημο. Ο κ. Βορίδης πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κύριος Γεωργιάδης στο υπουργείο Εργασίας. Δεξιά στελέχη που ουσιαστικά απέδειξαν ότι ο πρωθυπουργός “μπετονάρισε” την κυριαρχία του τόσο στο κέντρο όσο και στα δεξιά μετά και την εμφάνιση των ακροδεξιών κομμάτων στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά». Επίσης, υπογράμμισε ο κ. Τρουπής ότι οι πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί σε αυτό το υπουργικό συμβούλιο «επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη ότι υπουργός είναι αυτός που τον έχει πείσει ότι μπορεί να κάνει εύκολα τη δουλειά και όχι κάτι άλλο».

Ειδική αναφορά έκανε ο ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ, κ. Τρουπής, στην είσοδο του κ. Σταύρου Παπασταύρου στο Μαξίμου. ‘Όπως είπε πρόκειται για ένα στέλεχος που «είχε στοχοποιηθεί πολύ από τον Αλέξη Τσίπρα, και είναι πρώην συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, του κυρίου Σαμαρά. Άνθρωπος των ειδικών αποστολών, ηγείτο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με την τρόικα και εδώ και κάποιους μήνες έχει ενταχθεί και αυτός στην ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για μία προσθήκη που μαζί με τους κυρίους Μπρατάκο, Σκέρτσο και Βορίδη αναμφίβολα ενισχύουν την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και θα αποτελέσουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος