Γ. Αρτοποιός στην ΕΡΤ: Τιτάνια προσπάθεια στο Λουτράκι, στροβιλισμοί στα Δερβενοχώρια, προβληματισμός στο Δαφνί

Για τις πυρκαγιές που μένονται στη χώρα μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, τονίζοντας ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα.

Για το Λουτράκι τόνισε ότι είναι μια δύσκολη περίπτωση. “Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε την πυρκαγιά επάνω από την εθνική οδό. Ωστόσο υπήρχε μια έξαρση του φαινομένου των καιρικών συνθηκών με πολύ ισχυρά ρεύματα ανέμων τα οποία επικρατούσαν στην περιοχή. Η πυρκαγιά πλησίασε την εθνική οδό. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, τιτάνια προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, από αέρος και από επίγειες δυνάμεις ούτως ώστε να κρατήσουν αυτή την πυρκαγιά. Έχει δυναμική το φαινόμενο, είναι όλες οι δυνάμεις εκεί με πολλά μέσα: 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν αυτή τη στιγμή 4 ελικόπτερα. Οπότε γίνεται μεγάλη προσπάθεια” τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Για τα Δερβενοχώρια σημείωσε ότι είναι άλλη μία δύσκολη περίπτωση. “Με τους στροβιλισμούς και τις ριπές του ανέμου, τις θερμές μάζες του αέρα μετατοπίζεται το ενεργό μέτωπο. Το πύρινο αυτό μέτωπο κινείται δυτικά. Γι αυτό και δόθηκε από το 112 η εντολή ουσιαστικά να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις δυτικές αυτές περιοχές όσο και από τη νότια περιοχή. Τώρα έχει έρθει τελικά στο νότιο κομμάτι προς τη Μάνδρα, γι αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί νέο 112, ούτως ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών“.

Για το νέο μέτωπο στο Δαφνί δήλωσε ότι είναι μια περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά σε οικιστικό ιστό, αλλά γίνεται μια άμεση επέμβαση στον τόπο του συμβάντος. Σε ερώτηση για τις κολώνες της ΔΕΗ που υπάρχουν εκεί απάντησε ότι η πυρκαγιά είναι κοντά αλλά πιο πέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος