Επίθεση στην Άγκυρα: Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας και τα μηνύματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Με τον εφιάλτη της τρομοκρατίας ήρθε πάλι αντιμέτωπη η Τουρκία με αφορμή την σημερινή επίθεση που σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το ΡΚΚ.

Όπως σημειώνει η επικεφαλής του τμήματος Διεθνών ειδήσεων της ΕΡΤ, Άννα Παπασωτηρίου, μετά από κάθε τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία οι Αρχές επιβάλλουν μία περίεργη συσκότιση στην ενημέρων επικαλούμενες την ακεραιότητα των ερευνών. Για αυτό και τις περισσότερες φορές στις τρομοκρατικές επιθέσεις που γίνονται στο έδαφός της οι ευθύνες αποδίδονται και δεν αναλαμβάνονται, συνήθως στις κουρδικές οργανώσεις ή στην ISIS.

Η Άγκυρα είχε να γίνει στόχος εδώ και 7 χρόνια και για την ακρίβεια από τον Μάρτιο του 2016 με τους 31 νεκρούς και την ευθύνη είχαν αναλάβει τα Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν. Ενώ η τελευταία φορά που η ISIS φέρεται να είναι πίσω από τρομοκρατική επίθεση ήταν στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο του 2022 με 6 νεκρούς, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος Διεθνών ειδήσεων της ΕΡΤ, Άννα Παπασωτηρίου.

Σαφή μηνύματα προς Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες

Πρόκειται για μία επίθεση που έρχεται σε μία συγκυρία όπου ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει αναδείξει εκ νέου την προτεραιότητα που δίνει στην πάταξη της κουρδικής, όπως την αποκαλεί, τρομοκρατίας εντός και εκτός Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική βουλή έχει στο συρτάρι της ακόμα την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας την Στοκχόλμη για υπόθαλψη κούρδων τρομοκρατών και έχει συνδέσει το θέμα με την αγορά των αμερικανικών F-16, σημειώνει η επικεφαλής του τμήματος Διεθνών ειδήσεων της ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, έχει πάντα πάνω στο τραπέζι το θέμα της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας σε βάθος 30 χιλιομέτρων εντός της Συρίας με παράλληλο στόχο και τον επαναπατρισμό των σύρων προσφύγων που φιλοξενεί στην Τουρκία.

Όλα αυτά δείχνουν τον εκνευρισμό της Άγκυρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες γιατί στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας και παρά την αποχώρηση Μενέντεζ διαβλέπει μία δυσκολία να αλλάξουν εύκολα στάση το Κογκρέσο στο θέμα των F-16.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος