Διεθνές ένταλμα σύλληψης Πούτιν: Οι συμβολισμοί, οι δυνατότητες, τα ερωτηματικά

Οι συμβολισμοί, αλλά και τα περιθώρια εφαρμογής  από την έκδοση του εντάλματος σύλληψης του Προέδρου Πούτιν, μετά σχετική πρωτοβουλία του “Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου” της Χάγης  -το οποίο δεν πρέπει να συγχέεται με το “Διεθνές Δικαστήριο” των Ηνωμένων Εθνών, που επίσης εδρεύει στη Χάγη- αναλύθηκαν στην εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου «Με Πρώτο στη Ευρώπη και τον Κόσμο».

Παράλληλα εξετάστηκε το κατά πόσον το διεθνές δίκαιο εφαρμόζεται επί ίσοις όροις και το αν αυτή η πρωτοβουλία του Δικαστηρίου, αν και ηθικά ορθή, μπορεί τελικά να συμβάλει ή αντιθέτως να θέσει περαιτέρω εμπόδια στις όποιες ειρηνευτικές προσπάθειες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης Πούτιν: Οι συμβολισμοί, οι δυνατότητες, τα ερωτηματικά

Καλεσμένος για την ανάλυση των σχετικών ζητημάτων ήταν ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Καθηγητής Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ 2011-2020 ο κ. Σισιλιάνος ήταν μέλος του “Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” του Στρασβούργου –το οποίο είναι όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης- ως τακτικός δικαστής, Αντιπρόεδρος και την τελευταία τριετία Πρόεδρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος