Δ. Βερβεσός για τις διαρροές σημαντικών δικογραφιών: Τραγικό αυτό που συμβαίνει με τις περιβόητες «τηλεδίκες» (video)

Array

Με αφορμή τις διαρροές σημαντικών δικογραφιών διαφόρων υποθέσεων, και με αφορμή την πρόταση που διατυπώθηκε στη Βουλή, ότι «θα μπορούσε να υπάρξει ένα γραφείο τύπου στα δικαστήρια που κατά κάποιο τρόπο θα κανονίζει ποια πράγματα θα “βγαίνουν στον αέρα”» ο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι το πρόβλημα με ενδεχόμενη δημιουργία γραφείου Τύπου στα δικαστήρια έγκειται στο ότι ίσως θα στερεί στον κατηγορούμενο το δικαίωμα να έχει τη δικογραφία επί της οποίας θα απολογηθεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε σχετικά:

«Το ερώτημα είναι ποιες δικογραφίες φεύγουν και ποιοι είναι εκείνοι που τις δίνουν. Εμείς έχουμε ζητήσει και πρόσφατα, ειδικά σε αυτή την τραγική περίπτωση στην οποία ζούμε αυτές τις μέρες, να κινηθούν εκείνες οι ποινικές διερευνητικές διαδικασίες, ώστε να δούμε από πού διέρρευσε δικογραφία. Αν ήταν από συναδέλφους μας ότι θα κινηθεί αντίστοιχη διαδικασία. Υπάρχουν και στοιχεία της δικογραφίας που είχαν φτάσει στη δημοσιότητα πολύ πριν αναλάβουν την υπόθεση οι δικηγόροι και πάρουν δικογραφίες. Αλλά από όπου και αν έχουν φύγει τα στοιχεία αυτά, πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και εμείς σαν σύλλογος στα πλαίσια της δικής μας ευθύνης να είστε βέβαιοι ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Ήδη το Πειθαρχικό μας Συμβούλιο έχει ξεκινήσει διαδικασία διερεύνησης για όλες αυτές τις περιβόητες “τηλεδίκες” και για τη στάση που κρατούν συγκεκριμένοι συνάδελφοι οι οποίοι πηγαίνουν, περιφέρουν τον εαυτό τους από κανάλι σε κανάλι και αναπτύσσουν τις δικογραφίες.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Ειδικά δε όταν έχουμε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη που αφορά ανήλικα παιδιά, όπως είναι περιπτώσεις αδικημάτων που αφορούν την ανηλικότητα, τα οποία δημιουργούν μεγαλύτερη αποστροφή. Δυστυχώς δεν υπάρχουν κυρώσεις και δεν λειτουργούν οι κρατικοί μηχανισμοί, είτε αυτοί αφορούν το ποινικό σύστημα, είτε αφορούν το πειθαρχικό μας δίκαιο. Νομίζω ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα κ. Ελευθεριάνου θα δώσει μία κατεύθυνση. Ελπίζω να αποδώσει καρπούς».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος