Δ. Σταθακόπουλος, διεθνολόγος: Η Τουρκία δεν φοβάται τη Δύση γι΄αυτό και συνεχίζει την ωφελιμιστική πολιτική (video)

Για ωφελιμιστική πολιτική της Τουρκίας όσον αφορά την αρνητική στάση του Ερντογάν στην προοπτική ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έκανε λόγο ο Δημήτρης Σταθακόπουλος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, νομικός και διεθνολόγος ειδικός σε ελληνοτουρκικά θέματα, μιλώντας στην εκπομπή ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Ο κ. Σταθακόπουλος ανέφερε ότι η Άγκυρα φοβάται τη Ρωσία, για το θέμα του Εύξεινου Πόντου και των Στενών, ωστόσο δεν φοβάται τη Δύση γιατί εκείνη θεωρεί ότι «η Τουρκία είναι αναγκαίο κακό και της συγχωρεί ότι κι αν κάνει». Όπως υπογράμμισε «τη θεωρεί μέρος της κλειδαριάς του ενιαίου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου, όπου εκεί ανήκουμε και εμείς. Αλλά στην κλειδαριά αυτή, ο μηχανισμός είναι η Τουρκία και ο αφαλός είναι η Ελλάδα».
Μάλιστα ο καθηγητής παρομοίασε την Τουρκία ως τον άσωτο γιο από την θρησκευτική παραβολή και την Ελλάδα ως τον καλό γιο και προσέθεσε ότι η Τουρκία πρωτίστως κοιτά τα δικά της συμφέροντα, σε αντίθεση με την Ελλάδα που θα κοιτάξει το όφελος της συμμαχίας ή του οργανισμού που ανήκει γιατί μέσα από αυτό θα έχει όφελος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος