Δ. Ψαρράς στο Πρώτο: Δεν έχουμε μπροστά μας μια νέα ΧΑ (audio)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έκρινε την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση και καταδίκασε σε πολυετή κάθειρξη την ηγεσία της για ένταξη και διεύθυνση, μαζί με άλλα στελέχη της για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα https://webradio.ert.gr/proto/91,6 & 105,8, την εκπομπή «Ο κόσμος αλλιώς» και τη Μαρία Κονταξή, μίλησε ο Δημοσιογράφος, ερευνητής της Ακροδεξιάς στη χώρα μας και μάρτυρας κατηγορίας στην πολύκροτη δίκη, Δημήτρης Ψαρράς.
Όπως είπε, με την ιστορική αυτή δίκη και την καταδικαστική απόφαση έγινε κατανοητό πώς συγκροτήθηκε, γιγαντώθηκε και λειτούργησε ασκώντας βία ως μέσο άσκησης πολιτικής.
Η αρχή του τέλους ήρθε με την ύπαρξη θύματος Έλληνα που ξεσήκωσε τον κόσμο, ενεργοποίησε το δικαστικό σύστημα, ενώθηκαν οι δικογραφίες, παραπέμφθηκαν τα στελέχη της σε δίκη και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης που ήθελε να εμφανίζεται ως κόμμα.
Όπως είπε ο κ Ψαρράς, ακόμα και κάποιοι λίγοι που μπορεί να μην ήξεραν και είδαν την macho life style πλευρά, μετά όμως τη δολοφονία Φύσσα και την άσκηση διώξεων έμαθαν όλοι περί τίνος πρόκειται και μια πρώτη δικαίωση ήρθε όταν άρχισε να απομακρύνεται αρκετός κόσμος όταν άρχισε να καταρρέει σαν σχήμα και να συγκρούονται τα στελέχη του, πριν την απόφαση του δικαστηρίου.

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα η ΧΑ;
Τι συμβαίνει αντίστοιχα στην Ευρώπη με την Ακροδεξιά και ποια σχέση υπάρχει με τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη;

Σύμφωνα, με τον κ Ψαρρά η εγκληματική Οργάνωση έχει τριχοτομηθεί ανάμεσα σε Μιχαλολιάκο-Λαγό και Κασιδιάρη με τον καθένα να φιλοδοξεί να ηγηθεί χωρίς να παραχωρεί την ηγεσία σε κανέναν, χωρίς να υπάρχει κεντρική καθοδήγηση και κεντρικός σχεδιασμός και σε καμία περίπτωση χωρίς να έχουμε μπροστά μας μια νέα ΧΑ, παρά τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη που οφείλονται αφενός στις σχέσεις που διατηρεί ο πρώην Αρχηγός και σε μια απόπειρα να κερδοσκοπήσουν από τη σημερινή όξυνση και τα παρεπόμενα της πανδημίας. Το θέμα, όπως είπε, είναι να μην ασκείται βία, μίσος, διχασμός και να μην προκαλείται η άσκηση βίας ως πολιτικό επιχείρημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος