Αποψιλώνουν δάση για να ζεσταθούν στη Δυτική Ευρώπη – Λύση η στροφή στις ΑΠΕ, λέει εκπρόσωπος του WWF Ελλάς (video)

Array

Πόσο επηρεάζει το περιβάλλον η αποψίλωση των δασών από πολίτες που αναζητούν τρόπους δωρεάν καύσιμης ύλης εν μέσω της παρατεταμένης ενεργειακής κρίσης και της μεγάλης ακρίβειας ανέδειξε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Μαντέλης, υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής του WWF Ελλάς επισημαίνοντας ότι η λύση στο πρόβλημα είναι η στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Ο κόσμος ψάχνει να βρει φθηνούς και οικονομικούς τρόπους, ούτως ώστε να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες σε θέρμανση και λόγω του επικείμενου χειμώνα» δήλωσε ο κ. Μαντέλης ο οποίος υπενθύμισε ότι όταν κάνουμε λόγο για ενεργειακή κρίση στην ουσία αναφερόμαστε στην κρίση του ορυκτού αερίου.

«Είδαμε ότι το ορυκτό αέριο και γενικότερα όλα τα ορυκτά καύσιμα υπόκεινται σε πάρα πολλές γεωπολιτικές συνέπειες με αποτέλεσμα να βιώνουμε ακραίες αυξήσεις στις τιμές αυτών και άρα ακραίες αυξήσεις και στο ενεργειακό μας κόστος» ανέφερε ο εκπρόσωπος του WWF Ελλάς.

Στροφή στις ΑΠΕ με σεβασμό στο περιβάλλον

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ενεργειακής πολιτικής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «το σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι πρέπει πραγματικά να καταπολεμήσουμε αυτό το παρελθόν μας και την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα και να οδηγηθούμε σε εμπροσθοβαρή μέτρα ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών, αλλά φυσικά και της εξοικονόμησης ενέργειας. Ένα πάρα πολύ σημαντικός τομέας και ίσως και παραμελημένος θα έλεγα και στη χώρα μας».

Ο κ. Μαντέλης αναφέρθηκε στις πολιτικές που πρέπει να υιοθετήσουν οι κυβερνήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πιο φθηνή μορφή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι πλέον αποδεδειγμένα οι ανανεώσιμες πηγές.

«Είναι μονόδρομος να προωθήσουμε όσο το δυνατόν γίνεται τις ανανεώσιμες πηγές, φυσικά με σεβασμό προς το περιβάλλον. Οι ανανεώσιμες πηγές είναι πηγές περιβαλλοντικού σκοπού και δεν μπορούν άκριτα απλά να αναπτυχθούν» επισήμανε ο υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής του WWF Ελλάς. Και όπως τόνισε, «με τις σωστές επενδύσεις τόσο σε ανανεώσιμες πηγές, τόσο όσο και σε συστήματα αποθήκευσης, θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Ροδόπη: Η παράνομη υλοτομία αποψιλώνει δασικές εκτάσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος