“Αναταράξεις” στον ερασιτεχνικό αθλητισμό από επίθεση κουκουλοφόρων σε ποδοσφαιρική ομάδα

του Νάσου Μπράτσου

Το θέμα της βίας στα γήπεδα, ή και έξω από αυτά, αλλά και o ρόλος που καλείται να παίξει η πολιτεία στην πρόληψή της, κυριαρχεί από το μεσημέρι της Κυριακής 3/2 στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ειδικά στην Αθήνα.

Καταγγελίες, τραυματισμοί, παραιτήσεις, αστυνομία, ΕΚΑΒ και αθλητικές αρχές, καλούνται αρχικά να επιλύσουν το ζήτημα του ποιοι και γιατί έκαναν την επίθεση, τι θα γίνει με τον αγώνα, αλλά και πως θα σταματήσουν τέτοια φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον αποστολής ποδοσφαιρικής ομάδας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί, που οδήγησαν στη ματαίωση ποδοσφαιρικού αγώνα για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑ.

Σύμφωνα με καταγγελία της ομάδας του Μικρασιατικού Καισαριανής (διαβάστε το πλήρες κείμενο) όταν η ομάδα έφτασε με πούλμαν στο γήπεδο Αλκυών της Πετρούπολης, ομάδα 20 κουκουλοφόρων, με πέτρες σιδηρολοστούς και σιδηρογροθιές, χτύπησαν τα μέλη της αποστολής και το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν τρεις τραυματίες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Γεωργ. Γεννηματάς όπου και διαγνώσθηκαν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

“Αναταράξεις” στον ερασιτεχνικό αθλητισμό από επίθεση κουκουλοφόρων σε ποδοσφαιρική ομάδαΑκολούθησε η επιστολή παραίτησης (διαβάστε το πλήρες κείμενο) του προέδρου του Μικρασιατικού Δημήτρη Αναγνώστου, ο οποίος ήταν ένας εκ των τραυματιών, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “οι αξίες που πρεσβεύω και εσχάτως το ένστικτό μου για αυτοσυντήρηση, με αναγκάζουν και δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ.

Τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο Αλκυών της Πετρούπολης την Κυριακή 3-2-2019, στα οποία όχι μόνο ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, αλλά και εν τοις πράγμασι θύμα, αφού δέχθηκα επίθεση και τραυματίστηκα από άγνωστους δράστες, μου προκάλεσαν αηδία, αποτροπιασμό και απέχθεια σε καθετί που σχετίζεται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”.

Από την πλευρά του το γηπεδούχο σωματείο του Άρη Πετρούπολης, παίρνει αποστάσεις από το γεγονός τονίζοντας ότι δεν έχει ανάμιξη και αναφέρει ότι: “Ο αγώνας του Άρη Πετρούπολης με τον Μικρασιατικό δεν έγινε λόγω επεισοδίων που έγιναν από άγνωστους, εκτός του γηπέδου, πριν από τον αγώνα”.

Eπίσης σε αναλυτική ανακοίνωση επισημαίνει πως: “Ο Άρης Πετρούπολης τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν σε θέματα φιλοξενίας, όπως και οι παλαιότερες διοικήσεις. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, πετύχαμε την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΑ και σε όσα ματς έχουμε δώσει 2,5 χρόνια στην Α’ κατηγορία καμία ομάδα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για τη φιλοξενία που να στρέφεται κατά του συλλόγου μας. Το απόγευμα της Κυριακής πληροφορηθήκαμε ότι το πούλμαν του Μικρασιατικού δέχθηκε επίθεση και για όλα αυτά υπαίτιοι είμαστε εμείς; Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, που κυρίως έλαμψε δια της απουσίας του από το γήπεδο, να στοχειοθετεί μυθεύματα που βγαίνουν από τη φαντασία του και έχουν ως κύριο στόχο να βλάψουν το σύλλογο μας. Ο Άρης Πετρούπολης δεν έχει ποτέ βλάψει κανέναν και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με την ιστορία του διότι θα υποστεί τις ανάλογες συνέπειες”.

Τέλος, συμπληρώνει ότι: “Με το σωματείο Μικρασιατικό δεν υπάρχει καμία διαφορά και δεν μας χωρίζει τίποτα και ευχόμαστε να είναι υγιείς τα πρόσωπα που τραυματίστηκαν”.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το Μάιο του 2016 ο Μικρασιατικός είχε χορηγήσει ιματισμό σε προσφυγόπουλα από τον Ελαιώνα, για να μπορέσουν να πάρουν μέρος σε ποδοσφαιρικό τουρνουά στην Καισαριανή.

Φωτο αρχείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος