Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ: Η κ. Τσαπανίδου δεν είπε τίποτα άλλο από αυτό που είχε πει ο κ. Ανδρουλάκης τον Αύγουστο

«Η κ. Τσαπανίδου δεν είπε τίποτα άλλο από αυτό που ο κύριος Ανδρουλάκης είχε πει ήδη από τον Αύγουστο. Ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει ότι όταν γίνονται τέτοιου τύπου παρακολουθήσεις, στόχος των παρακολουθήσεων είναι οι εκβιασμοί», δήλωσε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας σε ερώτηση για τη σημερινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – σύμφωνα με την οποία «μια συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι προϊόν εκβιασμού του κυρίου Ανδρουλάκη» – και για το αν «από το κάλεσμα για συγκυβέρνηση στον Ανδρουλάκη πήγατε σε υπόνοιες».

Η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο κ. Ανδρουλάκης εκβιάζεται, «αλλά ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει αυτή τη στιγμή μια συνθήκη ανωμαλίας στη λειτουργία της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής».

«Όταν υπάρχει μια γενικευμένη παρακολούθηση πολιτικών προσώπων και κατοχή ιδιωτικών συνομιλιών, αυτά προφανώς και μπορούν να έχουν αντικείμενο τον εκβιασμό», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας πως «από κει και πέρα, το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις συνεργασίες την επόμενη μέρα είναι δική του επιλογή. Αν επιλέξει να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να το αιτιολογήσει στον ελληνικό λαό και θα φέρει και το βάρος της δικής του απόφασης. Το δικό μας προσκλητήριο είναι δεδομένο».

Ερωτηθείσα για τα δύο ειδικά δικαστήρια που είναι ανοικτά αυτήν τη στιγμή δικάζοντας πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και στα οποία «το ΠΑΣΟΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να συγκροτηθούν», η κ. Αχτσιόγλου είπω πως «ζητήματα θεσμικής εκτροπής επί ΣΥΡΙΖΑ δεν συνέβησαν».

Εκτίμησε δε ότι ο κ. Παππάς παραπέμφθηκε με όρους πολιτικής δίωξης και εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα πως το πλημμέλημα για το οποίο εκδικάζεται θα καταπέσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος