Το διασημότερο γκολ του Σέρχιο Αγουέρο κινδυνεύει να «σβηστεί» από την ιστορία

Ο σχολιαστής της αγγλικής τηλεόρασης, Μάρτιν Τάιλερ, φωνάζει το όνομα του Σέρχιο Αγουέρο δυνατά ενώ αυτός, μετά από μία πάσα του Μάριο Μπαλοτέλι, «χαρίζει» το πρώτο πρωτάθλημα στην νεότερη ιστορία της ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι, από τότε που έγινε ένα από τα «μεγαθήρια» της Αγγλίας, μετά την έλευση στο Μάντσεστερ Αράβων επενδυτών.

Αυτή είναι μία από τις διασημότερες στιγμές του αγγλικού πρωταθλήματος και μακράν η πιο σημαντική στην ιστορία της ομάδας, καθώς έκανε πολλούς οπαδούς να κλαίνε με δάκρυα χαράς, ενώ ο ίδιος ο Αγουέρο είχε βγάλει την φανέλα του, πανηγυρίζοντας το γκολ που έδινε το πρωτάθλημα Αγγλίας στους «πολίτες», «κλέβοντάς» το από την μεγάλη της αντίπαλο, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Αυτή είναι η στιγμή που κινδυνεύει να «σβηστεί» από την ιστορία, αν η Μάντσεστερ Σίτι κριθεί ένοχη για τις παραβιάσεις του Financial Fair Play της Premier League. Η ομάδα εικάζεται πως έχει πάνω από 100 παραβιάσεις που είναι υπό διερεύνηση και αν αποδειχθεί τελικά η ομάδα είναι ένοχη, θα της επιβληθούν βαριές ποινές.

Οι πιο «ελαφριές» από αυτές θα είναι η αφαίρεση βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα ή ο αποκλεισμός από το φετινό πρωτάθλημα, ενώ οι πιο «βαριές», είναι η υποβίβαση της ομάδας στην πέμπτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και η αφαίρεση των τίτλων της, το 2012 (η χρονιά που ο Αγουέρο έβαλε το νικητήριο γκολ), το 2014 και το 2018. Αν τυχόν συμβεί αυτό, θα είναι σαν ο «Κουν» να μην είχε σκοράρει ποτέ, «σβήνοντας» αυτή την στιγμή από την ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα επίσης ίσως να έχει να αντιμετωπίσει και την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος σε δηλώσεις του τον περασμένο Αύγουστο είχε δηλώσει πως σε περίπτωση παραβίασης κανονισμών της UEFA από την ομάδα, εκείνος θα αποχωρήσει την ακριβώς επόμενη μέρα.

Το «θρυλικό» γκολ του Αγουέρο με την περιγραφή του Μάρτιν Τάιλερ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος