Η Μάντσεστερ Σίτι παραβίασε το Financial Fair Play της Premier

Για πάνω από 100 παραβιάσεις τον κανονισμών του Financial Fair Play της UEFA και της Premier League κατηγορείται από τη διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος η Μάντσεστερ Σίτι. Οι κατηγορίες κατά της ομάδας αφορούν οικονομικές πληροφορίες σχετικά με τα έσοδα, λεπτομέρειες για τις αμοιβές των προπονητών και των παικτών, τους κανονισμούς της UEFA, την κερδοφορία και τη βιωσιμότητα με τις έρευνες της Premier League.

Αν τυχόν οι «πολίτες» κριθούν ένοχοι, θα αντιμετωπίσουν βαριές ποινές, μερικές αυτές εικάζεται πως θα είναι η αφαίρεση βαθμών από το αγγλικό πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της φετινής χρονιάς. Σύμφωνα με τους αρμόδιους του αγγλικού πρωταθλήματος, όλες οι παραβιάσεις έγιναν μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2009 μέχρι το τέλος της σεζόν 2017-18.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Premier League: «Σύμφωνα με τον κανόνα της Premier League W.82.1, ανακοινώνουμε πως σήμερα έχουμε λάβει υπόψιν μας έναν μεγάλο αριθμό παραβάσεων των κανόνων της Premier League από τον σύλλογο της Μάντσεστερ Σίτι.

Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα από το Μάντσεστερ κατηγορείται για κάτι τέτοιο, καθώς τον Φεβρουάριο του 2020 στην ομάδα είχε επιβληθεί πρόστιμο 28.000.000 ευρώ και αποκλεισμός από την διοργάνωση του UEFA Champions League, ωστόσο αυτή η απόφαση είχε ανατραπεί και το πρόστιμο μειώθηκε στα 10.000.000 ευρώ και η ομάδα συνέχισε κανονικά στο Champions League.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος