Ο Γκουαρδιόλα ίσως αποχωρήσει από τη Σίτι αν η ομάδα κριθεί ένοχη για τις παραβιάσεις

Μετά την είδηση ότι η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται για πάνω από 100 παραβιάσεις του Financial Fair Play της UEFA και της Premier League, στο «φως» έχουν έρθει δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα από τον περασμένο Αύγουστο, στις οποίες έκανε λόγο για παραίτηση από τον πάγκο της ομάδας αν αυτή δεν τηρούσε τους κανονισμούς που ισχύουν από το Financial Fair Play.

Ο Γκουαρδιόλα είχε πει στις δηλώσεις του πως πάνω σε συζητήσεις με τους αρμόδιους των «πολιτών» τούς είχε ρωτήσει αν όλες οι κινήσεις που γινόντουσαν από πλευράς της ομάδας ήταν νόμιμες, βάσει των κανόνων του Financial Fair Play. Τους ξεκαθάρισε μάλιστα πως αν τυχόν μάθει για την οποιαδήποτε παράβαση από την ομάδα, θα αποχωρήσει από τον πάγκο της της ακριβώς επόμενη μέρα.

Οι δηλώσεις του Πεπ Γκουαρδιόλα τον περασμένο Αύγουστο: «Τους είχα πει να μου εξηγήσουν για τις υποψίες που υπάρχουν για τα έξοδα της ομάδας. Αυτοί με κοίταξαν και μου εξήγησαν πως η κάθε τους κίνηση από την πρώτη κιόλας μέρας ήταν νόμιμη, για αυτό και εγώ θα υποστηρίζω τον σύλλογο. Όμως, συνέχισα και τους είπα: Αν μου λέτε ψέματα, την επόμενη κιόλας μέρας δεν θα έιμαι εδώ, θα παραιτηθώ. Εγώ θέλω να είμαι μέρος ενός συλλόγου που κάνει τα πράγματα σωστά. Δεν είναι το θέμα να κερδίζουμε τίτλους, όπως το Champions League και η Premier League, αλλά να τα κάνουμε όλα σωστά, για τους ανθρώπους μας και τους οπαδούς μας».

Αν τυχόν η Μάντσεστερ Σίτι κριθεί ένοχη για τις 100 παραβιάσεις, ίσως χρειαστεί να της αφαιρεθούν βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα Αγγλίας, είτε να της επιβληθεί αποκλεισμός από την συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος. Επίσης είναι πιθανή η αποχώρηση του Πεπ Γκουαρδιόλα από το «τιμόνι» της ομάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος