Σιμόν Μπάιλς: Ανοιχτή πόρτα για το Παρίσι – Τι «πυροδότησε» τα ψυχολογικά της προβλήματα

Η κορυφαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, εφόσον επανέλθει πλήρως η ψυχική της «ευημερία».

Σιμόν Μπάιλς: Ανοιχτή πόρτα για το Παρίσι – Τι «πυροδότησε» τα ψυχολογικά της προβλήματα

Στην άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «η σεξουαλική κακοποίηση με επηρέασε, διότι υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που δε γνωρίζετε καν»· υπενθυμίζοντας το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα αθλητικά χρονικά, με την υπόθεση του πρώην ιατρού της ομάδας ενόργανης γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Λάρι Νάσαρ.

«Παρά τις επιτυχίες μας, αποτελεί ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να θαφτεί κάτω από το χαλί· έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε εκείνες τις αθλήτριες και να καταλάβουμε τι συνέβη τότε, ποιος ήξερε πράγματα και πότε έγιναν γνωστά», συμπλήρωσε.

Σιμόν Μπάιλς: Ανοιχτή πόρτα για το Παρίσι – Τι «πυροδότησε» τα ψυχολογικά της προβλήματα

Επιπλέον, περιέγραψε με περίσσια γλαφυρότητα τη στιγμή του απόλυτου πνευματικού κενού· «δεδομένου ότι προσγειώθηκα με τα πόδια στο έδαφος, νομίζω πως ο κόσμος δεν κατάλαβε τη λανθασμένη μου έξοδο. Δεν έκανα το πρόγραμμα που έπρεπε, δεν είχα συνειδητοποιήσει πού βρισκόμουν στον αέρα· ήμουν πετρωμένη, μπορούσε ο οιοσδήποτε να το δει στα μάτια μου. Δεν είχα την παραμικρή ιδέα πού θα καταλήξω, πώς θα βρεθώ στην πλατφόρμα· με τα χέρια, τα πόδια ή το κεφάλι; Δε μπορούσα να κατανοήσω πού βρισκόμουν και ειλικρινά, φοβόμουν ότι θα έκανα κακό στον εαυτό μου».

Ενώ, χαρακτηρίζει την απόφασή της ως «τη γενναιότερη όλων», καθώς «αν με ρωτούσε κάποιος αν το έκανα πριν από δύο χρόνια, το πιθανότερο είναι να πιεζόμουν όλο και περισσότερο· τώρα, βρίσκομαι στην ηλικία που έχω την ικανότητα να ελέγξω την ψυχολογική & τη σωματική μου υγεία και αισθάνομαι πως αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση τόσο για την υπόλοιπη ομάδα, όσο και για εμένα».

Σιμόν Μπάιλς: Ανοιχτή πόρτα για το Παρίσι – Τι «πυροδότησε» τα ψυχολογικά της προβλήματα

Ολοκληρώνοντας, έκανε λόγο για την πίεση που υφίστατο το τελευταίο διάστημα: «Βαρύ φορτίο, σαν να κουβαλάς τον κόσμο στους ώμους σου· αλλά, αισθάνομαι υπερήφανη γιατί συνειδητοποίησα ότι είμαι κάτι παραπάνω από τα μετάλλια & τη δόξα. Έχω κάνει θαρραλέα πράγματα εκτός γυμναστικής και ως άνθρωπος, δεν τα παρατώ· αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, δε θα είχα καταλάβει αυτές τις αξίες».

Διαβάστε ακόμη:

Η ψυχολογία των αθλητών – Το φαινόμενο Σιμόν Μπάιλς – Πώς το σχολιάζει ένας αθλητικός ψυχολόγος (video)

Μπάιλς: «Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου, το πιο γλυκό μετάλλιο»

Κύμα συμπαράστασης στη Σιμόν Μπάιλς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος