Σοκ στις ΗΠΑ από τις αποκαλύψεις αθλητριών για σεξουαλική κακοποίηση (video)

Δεκάδες αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής έλυσαν την πολυετή σιωπή τους και μίλησαν για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν από τον επί 19 χρόνια γιατρό της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Λάρι Νασάρ.

Η Τζέιμι Ντάντσερ, χάλκινη στους Ολυμπιακούς του 2000 είναι μια από τις αθλήτριες που κατήγγειλαν την δράση του γιατρού. Η Τζέσικα Χόουαρντ, τρεις φορές πρωταθλήτρια Ηνωμένων Πολιτειών στη ρυθμική γυμναστική ήταν 15 ετών όταν ο Νασάρ την κακοποίησε για πρώτη φορά.

Η Γυμναστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ τον απέλυσε πριν από δύο χρόνια, όταν κλήθηκε στο δικαστήριο έπειτα από έρευνα που τον εμφάνιζε εμπλεκόμενο σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, οι οποίες δεν σχετίζονταν με αθλήτριες.

Ο Νασάρ εξέταζε αθλήτριες και στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και είναι ήδη αντιμέτωπος με τις κατηγορίες δύο γυναικών. Στη μία εξ αυτών, η μια γυναίκα υποστηρίζει πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον συγκεκριμένο άνθρωπο κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας και συγκεκριμένα από τα 6 ώς τα 12 της χρόνια.

Οι πρώην γυμνάστριες κατέθεσαν ενώπιον του κογκρέσου με την ελπίδα ότι θα ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που θα προστατεύει τις νεαρές αθλήτριες, βάζοντας τέλος στην ταπείνωση και τον εκφοβισμό που αντιμετωπίζουν.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος