Ρίο Κιγιούνα: Ο απόγονος των Σαμουράι που επέστρεψε το καράτε στη γενέτειρά του

Προϊόν της αρχέγονης ιστορίας της Οκινάουα, αποτελώντας πρότυπο πειθαρχίας, αποφασιστικότητας, απόλυτης εναρμόνισης σώματος & πνεύματος· γαλουχημένος, από την εντιμότητα των προγόνων του.

Ρίγος από την εναρκτήρια κραυγή, θαυμασμός από την άριστη εκτέλεση του υπόλοιπου κάτα· έλεγχος στην κάθε αναπνοή, μαεστρία κινήσεων, πληθώρα εντυπωσιακών στάσεων σώματος. Ιδανικό κλείσιμο, αποπνέοντας σεβασμό έως την τελευταία στιγμή του προγράμματός του.

Διδασκαλία & μετάδοση ανθρωπίνων αξιών εξ απαλών ονύχων, για τον σημερινό (06/08) χρυσό Ολυμπιονίκη· αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, η μητέρα του που πριν από δύο χρόνια «έφυγε» από τη ζωή. Η επιτυχία, αφιερωμένη σε εκείνη· «κράτησα την υπόσχεσή μας», τόνισε.

Το αγώνισμα περιέχει την ατομική εκτέλεση ενός κάτα από κάθε αθλητή ξεχωριστά (πρόγραμμα επίδειξης διαφόρων λαβών, θέσεων & χτυπημάτων, βασιζόμενο στη συγκέντρωση και την ψυχική του ισορροπία)· ο Κιγιούνα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί.

Το μέλλον του καράτε ως Ολυμπιακό άθλημα είναι αβέβαιο· παρά τα εκατό εκατομμύρια ασκούμενων παγκοσμίως, δεν έχει συμπεριληφθεί στους Αγώνες του 2024, που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι. Ενώ, παράλληλα, το ταξίδι μέχρι την εφετινή του παρουσία ήταν μακρύ· απορρίφθηκε τρεις φορές από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, μέχρι την τελική απόφαση για ένταξή τους στο καλεντάρι· προερχόμενη από την πιεστική πολιτική του τέως επικεφαλής γραμματέα της ιαπωνικής κυβέρνησης & νυν πρωθυπουργού της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου», Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπόρεσα να αφήσω το στίγμα μου στην ιστορία· μετά τη νίκη, πρώτα ήθελα να το πω στη μητέρα μου και επίσης να μοιραστώ την εκτίμησή μου προς όλους όσοι με στήριξαν για να βρεθώ εδώ», ανέφερε αργότερα ο Ρίο Κιγιούνα.

Παρακολουθήστε ξανά μέσω της γκαλερί του ertnews.gr, το άψογο πρόγραμμα του 31άχρονου Ολυμπιονίκη:

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες-Καράτε (Κάτα Ανδρών): Χρυσός ο Κιγιούνα

Τα 4+1 νέα συναρπαστικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος