Τα 4+1 νέα συναρπαστικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Αναμόρφωση του αγωνιστικού τοπίου, βάσει ομόφωνης έγκρισης της σχετικής απόφασης· που προέρχεται από την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020.

Το καράτε, το σκέιτμπορντ, το σερφ και η αναρρίχηση, θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους εφέτος· ενώ, το μπέιζμπολ και το –παρόμοιας λογικής– σόφτμπολ επιστρέφουν ύστερα από δύο Ολυμπιάδες.

Μετατρέποντας την αδιαλλαξία σε ευελιξία, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε στις διοργανώτριες αρχές πως από τον Δεκέμβριο του 2014 παραχωρείται το δικαίωμα καινούργιων προτάσεων όσον αφορά τα αγωνίσματα του θεσμού· φυσικά, τηρουμένων των αναλογιών. Η Ιαπωνία, εκμεταλλεύτηκε πρώτη αυτή τη συνθήκη· επιλέγοντας τα πέντε παρακάτω αθλήματα, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Τα 4+1 νέα συναρπαστικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Σκέιτμπορντ: Θα λάβει χώρα σε δύο πλατφόρμες· εκείνες του δρόμου και του πάρκου. Έχοντας ήδη σκιαγραφήσει το προφίλ του Αμερικανού Νάιτζα Χιούστον –τρεις φορές πρωταθλητή κόσμου, ενδιαφέρον συγκεντρώνουν επίσης οι συμμετοχές της Βραζιλίας, της Πορτογαλίας και της οικοδέσποινας Ιαπωνίας.

Τα 4+1 νέα συναρπαστικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του ΤόκιοΑθλητική αναρρίχηση: Ο 28άχρονος Τσέχος Άνταμ Όντρα, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους· πέντε φορές πρωταθλητής κόσμου, απρόβλεπτος, τολμηρός και άριστος τεχνίτης. Βασικός αντίπαλος, ο Ιάπωνας πρωταθλητής το 2019, Τομόα Ναρασάκι. Στις γυναίκες, ξεχωρίζει η 22άχρονη Σλοβένα Γιάνγια Γκάρνμπρετ –έξι πρωτιές στην κατηγορία του τεχνητού πεδίου.

Τα 4+1 νέα συναρπαστικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του ΤόκιοΣερφ: Στην παραλία Τσουριγκασάκι (93.5 χιλιόμετρα ΝοτιοΑνατολικά του Τόκιο) θα πραγματοποιηθούν οι «μάχες» στη σανίδα, με σύμμαχο τα κύματα του Ειρηνικού ωκεανού· η Αυστραλία –χάρη στην επτάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια, Στέφανι Γκίλμορ και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, παραδοσιακά κυριαρχούν· ωστόσο, η Βραζιλία στους άνδρες θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για διάκριση.

Τα 4+1 νέα συναρπαστικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του ΤόκιοΚαράτε: Πρώτοι στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκονται οι Ισπανοί Νταμιάν Κιντέρο και Σάντρα Σάντσες· η 39άχρονη, κατόρθωσε να επικρατήσει στα τελευταία έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και στοχεύει σε ακόμη μία επιτυχία. Φαβορί στους άνδρες και την κατηγορία των 67 κιλών, είναι οι Στιβ Ντα Κόστα (Γαλλία) και Άντζελο Κρεσέντσο (Ιταλία)· σε εκείνη των 75 κιλών, ξεχωρίζουν οι Ραφαέλ Αγκάγιεβ (Αζερμπαϊτζάν, πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής), Ιβάν Κβέσιτς (Κροατία, τρέχων κάτοχος της πρώτης θέσης σε όλο τον κόσμο) & Ουγκούρ Άκτας (Τουρκία).

Τα 4+1 νέα συναρπαστικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του ΤόκιοΜπέιζμπολ | Σόφτμπολ: Τα δύο αθλήματα, τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, θα «τρέξουν» σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης· η Κούβα έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο τρεις φορές (1992, 1996, 2004), ενώ Ηνωμένες Πολιτείες και Νότια Κορέα από μία (2000 & 2008 αντίστοιχα).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος