Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η εκτενής λίστα – οδηγός του CNN για τους πρωταγωνιστές που θα κεντρίσουν τα βλέμματα του φίλαθλου κόσμου, στο μεγάλο ραντεβού του Τόκιο.

Τρεις ημέρες απέμειναν για την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας και το CNN, εντοπίζει μέσω ενός αφιερώματος τις 25 κυριότερες περιπτώσεις αθλητών που -δυνητικά- θα απασχολήσουν το κοινό.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΣιμόν Μπάιλς: Η Αμερικανή πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, ζει για να αψηφά κάθε νόμο χαράζοντας δρόμο μονάχα προς την κορυφή· μοναδικός σκοπός, η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο σύνθετο ατομικό, σε δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα. Στο ενδεχόμενο επίτευξης του στόχου, θα γίνει η πρώτη γυναίκα που το κατορθώνει· μετά την Τσέχα Βέρα Τσασλάβσκα, το μακρινό 1968.


Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ναόμι Οσάκα: Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου τένις, επιστρέφει· έχοντας υπερνικήσει το «τέρας» της κατάθλιψης και βρει εκ νέου την ψυχική της ισορροπία, θα υπερασπιστεί τη θέση της στην αθλητική ελίτ, στην ιδιαίτερη πατρίδα της· τη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου». Είναι νικήτρια τεσσάρων Grand Slam, ενώ απείχε από το Γαλλικό Όπεν και το Γουίμπλεντον της εφετινής χρονιάς.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Κέιτι Λεντέκι: Απόλυτη πρωταγωνίστρια το 2016 στις πισίνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, κατακτώντας πέντε χρυσά μετάλλια και σπάζοντας δύο παγκόσμια ρεκόρ (400 μέτρα ελεύθερο & 800 μέτρα ελεύθερο)· αποτέλεσε την πρώτη κολυμβήτρια, η οποία κέρδισε τις κούρσες των 200, 400 & 800 μέτρων ελεύθερου μετά την ομοεθνή της (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) Ντέμπι Μάιερ το 1968. Η 24άχρονη έχει σπάσει δεκατέσσερα (!) παγκόσμια ρεκόρ στην –έως τώρα– εντυπωσιακή καριέρα της!

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Νάιτζα Χιούστον: Το σκέιτμπορντ κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ο Αμερικανός, είναι μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές του αθλήματος· πολυνίκης στην κατηγορία δρόμου, καθώς έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα σκέιτμπορντ.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΝόα Λάιλς: Ακόμη ένας Αμερικανός στη λίστα, με τον τωρινό παγκόσμιο πρωταθλητή στίβου στα 200 μέτρα να κουβαλά τον τίτλο του φαβορί για το χρυσό μετάλλιο· κρατώντας το τρομερό 19.65″ από το Diamond League του Παρισιού στις 25 Αυγούστου του 2019, ευελπιστεί στην τελική στέψη.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΣτέφανι Γκίλμορ: Ακόμη ένα πρωτοεμφανιζόμενο άθλημα μετά το σκέιτμπορντ, επίσης με ακλόνητο φαβορί· την 33άχρονη πρωταθλήτρια σερφ, η οποία έχει κατακτήσει επτά παγκόσμιους τίτλους –περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη αθλήτρια. Αν καταφέρει να πάρει στα χέρια της το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πέρα από τα καθιερωμένα, θα πετύχει ακόμα μια σημαντική νίκη: τις ίσες αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών αθλητών από την Ομοσπονδία σερφ.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Λόρελ Χάμπαρντ: Γίνεται η πρώτη τρανς αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες· η 43άχρονη αρσιβαρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία, πρωταγωνιστεί στη βαριά κατηγορία και συγκαταλέγεται στα φαβορί για διάκριση. Το 2019 διακρίθηκε στους αγώνες του Ειρηνικού, και το 2020 στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρώμης.


Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Άλισον Φίλιξ: Η 35άχρονη Αμερικανίδα είναι η μοναδική γυναίκα στην ιστορία του ανοιχτού στίβου, που έχει κατακτήσει έξι Ολυμπιακά χρυσά μετάλλια. Πρώτη της Ολυμπιάδα, εκείνη της Αθήνας το 2004· όπου στον τελικό, κατόρθωσε να κερδίσει το πρώτο από τα συνολικά τρία αργυρά μετάλλιά της.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΚέιλεμπ Ντρέσερ: Μετά τον συμπατριώτη του, Μάικλ Φελπς, ο οποίος έβαλε τίτλους τέλους σε μία μυθική καριέρα (28 μετάλλια –23 χρυσά, 3 αργυρά & 2 χάλκινα) μετά τον νικηφόρο τελικό στα 4×100 μέτρα ελεύθερο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016, ο 24άχρονος θεωρείται η επόμενη μεγάλη αποκάλυψη του αμερικανικού αθλητισμού· έχει ήδη κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα πεταλούδα (49.50″).

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΓιάνγια Γκάρνμπρετ: Άλλο ένα άθλημα που θα παρακολουθήσει το κοινό εφέτος για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι η αναρρίχηση· η 22άχρονη Σλοβένα, προέρχεται από τη διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, όπου κατατάχθηκε πρώτη.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΤινγκμάο Σι: Προϊόν της κυρίαρχης μεικτής κινεζικής «φουρνιάς» καταδυτών (40 χρυσά μετάλλια από τα διαθέσιμα 56 από το 1984 έως σήμερα), η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια αναζητά ακόμη μία άψογη εκτέλεση στο πρόγραμμά της, ώστε να αποχωριστεί τις επαγγελματικές πισίνες με ακόμη μία επιτυχία στο παλμαρέ της.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΣκάι Μπράουν: Δαμάζοντας τον ουρανό από τα γεννοφάσκια της, η 13άχρονη αθλήτρια του σκέιτμπορντ αποτελεί τη νεαρότερη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες· το φρικτό ατύχημά της πέρυσι σε μία προπόνηση –από το οποίο αποκόμισε κατάγματα στο κρανίο και το αριστερό χέρι, δε στέκεται εμπόδιο στα μεγαλεπήβολα όνειρά της· να αγωνιστεί στη δεύτερη πατρίδα της (γεννήθηκε στην Ιαπωνία, από εκεί κατάγεται η μητέρα της).

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΣιμόν Μάνιουελ: Γράφοντας ιστορία· το 2016, η 24άχρονη κολυμβήτρια έγινε η πρώτη ΑφροΑμερικανή γυναίκα που κερδίζει σε ατομική κούρσα κάνοντας παράλληλα, δύο ρεκόρ. Έχει κατακτήσει τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια συνολικά (2 χρυσά & 2 αργυρά) μέχρι σήμερα.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΈλιουντ Κιπτσόγκε: Ο θρυλικός Κενυάτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων, το 2019 στη Βιέννη έπραξε το ακατόρθωτο· να ολοκληρώσει 42.195 μέτρα σε λιγότερο από δύο ώρες! Περιγράφεται ως «ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος της σύγχρονης εποχής» και έχει κερδίσει 11 από τους 12 μαραθώνιους στους οποίους έλαβε μέρος.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΧεντ Ζάζα: Ιδού η νεαρότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η πέμπτη μικρότερη ηλικιακά στην ιστορία του θεσμού· η 12άχρονη άσος του πινγκ-πονγκ, εξασφάλισε την εφετινή συμμετοχή της πέρυσι· τον Φεβρουάριο του 2020. Λόγω των πολεμικών συγκρούσεων στη Συρία, δεν είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε αρκετά τουρνουά, σύμφωνα με τον προπονητή της· το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν τη σταμάτησε να βρεθεί στην ασιατική χώρα και να διαγωνιστεί ενάντια στους κορυφαίους.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΖου Τινγκ: Η αρχηγός της κινεζικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, έχει κερδίσει τα πάντα τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο· και επιθυμεί να το κάνει ξανά! Η ακραία ύψους 1.98 μέτρων, χαρακτηρίζεται ήδη ως μία από τις καλύτερες παίκτριες βόλεϊ όλων των εποχών· ούσα και εφέτος ο ακρογωνιαίος λίθος της κινεζικής ομάδας.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΣέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις: Μοναδικός σκοπός της Τζαμαϊκανής αθλήτριας, να γίνει η πρώτη –και η γηραιότερη– που κερδίζει την κούρσα των 100 μέτρων σε τρεις διαφορετικές Ολυμπιάδες· πριν από έναν μήνα, έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο που έχει επιτευχθεί ποτέ από γυναίκα, χάρη στα 10.63″· βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και επιζητά τη διάκριση.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΡίο Κιγιούνα: Με καταγωγή από την Οκινάουα, γενέτειρα του καράτε, ο 31άχρονος είναι το φαβορί για την πρώτη θέση· το αγώνισμα περιέχει την ατομική εκτέλεση ενός κάτα από κάθε αθλητή ξεχωριστά (πρόγραμμα επίδειξης διαφόρων λαβών, θέσεων & χτυπημάτων, το οποίο βασίζεται στην πειθαρχία, τη συγκέντρωση και την ψυχική του ισορροπία).

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΚέβιν Ντουράντ: Ο απόλυτος σταρ της Team USA που θα διαγωνιστεί στο Τόκιο· μετρώντας 34.3 πόντους στα εφετινά πλέι-οφ του ΝΒΑ, πρόκειται να ηγηθεί της προσπάθειας του συνόλου του Γκρεγκ Πόποβιτς για το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και το έκτο στα τελευταία επτά.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΜασαχίρο Τανάκα: Το τέταρτο άθλημα που προστίθεται στους εφετινούς Αγώνες, είναι εκείνο του μπέιζμπολ· ο 32άχρονος, δύο φορές μέλος της καλύτερης ομάδας της σεζόν στις Η.Π.Α. ως παίκτης των «Γιάνκις» της Νέας Υόρκης, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς Ιάπωνες αθλητές.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΑριάρν Τίτμους: Η «Εξολοθρεύτρια» από την Αυστραλία, όπως αποκαλείται, αποτελεί την ισχυρότερη αντίπαλο της Κέιτι Λεντέκι· καθώς, τη νίκησε πριν από δύο χρόνια στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στα 400 μέτρα ελεύθερο. Αναμένεται «μονομαχία» έντονου ενδιαφέροντος μεταξύ των νεαρών κολυμβητριών, με φόντο την πρώτη θέση.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΜέγκαν Ραπίνο: Ένα από τα πρόσωπα – σύμβολα της ισότητας, μία εξέχουσα περίπτωση προσωπικότητας & αθλήτριας· το ταλέντο της ποδοσφαιρικής ομάδας γυναικών των Η.Π.Α. είναι τεράστιας αξίας, έχοντας στο δυναμικό της παίκτριες όπως η Άλεξ Μόργκαν & η Κάρλι Λόιντ, μεταξύ άλλων· αλλά, η 36άχρονη αντισυμβατική σταρ μαγνητίζει τα βλέμματα σε κάθε αναμέτρηση. Ανακηρύχθηκε καλύτερη παίκτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, ενώ πέτυχε και το δεύτερο τέρμα των Ηνωμένων Πολιτείων με πέναλτι στο 61′, για να «κλειδώσει» την κατάκτηση του τροπαίου.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΚάρστεν Γουόρχολμ: Καταρρίπτοντας το «στοιχειωμένο» ρεκόρ των 400 μέτρων μετ’ εμποδίων με επίδοση 46.70″ (χρειάστηκαν 29 χρόνια) και κυριαρχώντας τα προηγούμενα χρόνια (δύο παγκόσμιοι τίτλοι), ο Νορβηγός καθιστά σαφές το γεγονός πως στοχεύει αποκλειστικά στη διάκριση.

Αυτοί είναι οι 25 αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤόκιοΝταϊάνα Τοράσι & Σου Μπερντ: Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής διευρύνουν το εξωπραγματικό σερί κατακτήσεων χρυσών μεταλλίων και φθάσουν τα έξι (από το 1996 έως σήμερα), τότε οι δύο πρωταθλήτριες του παγκοσμίου μπάσκετ θα καταρρίψουν το ρεκόρ για τις περισσότερες πρωτιές σε Ολυμπιάδα, ανεξαρτήτως φύλου. Αμφότερες, έχουν γράψει ιστορία με τις επιτυχίες τους· η 39άχρονη Τοράσι βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του WNBA, ενώ η 40άχρονη Μπερντ απολαμβάνει την απόλυτη υπεροχή της στις ασίστ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος