Πέμπτο χρυσό μετάλλιο για τις Καναδές στο χόκεϊ επί πάγου (Highlights)

Η γυναικεία ομάδα χόκεϊ επί πάγου του Καναδά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για πέμπτη φορά, καθώς στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, που φιλοξενείται στο Πεκίνο, επικράτησε με 3-2 της ομάδας των ΗΠΑ, που είχε στεφθεί Ολυμπιονίκης πριν από τέσσερα χρόνια, στην Πιονγκτσάνγκ.




Πλέον, ο Καναδάς, που έχει λάβει μέρος σε όλους τους τελικούς των Χειμερινών Αγώνων από την εμφάνιση του τουρνουά το 1998, μετρά πέντε χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια.

Πρωταγωνίστρια του κορυφαίου ντέρμπι στο χόκεϊ γυναικών, ήταν η Μαρί Φίλιπ Πουλίν, η οποία σημείωσε δύο γκολ, ενώ η 30χρονη επιθετικός, είχε σκοράρει και στους τελικούς του Βανκούβερ και του Σότσι.

Το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε η Φινλανδία, που νίκησε με 4-0 την Ελβετία στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος