Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σταματήσει το «σόου» του Μάικ Τζέιμς

Σε ένα συναρπαστικό ματς, ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε στην πίεση της Μονακό και ηττήθηκε με 83-91 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής για την Euroleague. Με τη νίκη αυτή, οι Γάλλοι ανέβηκαν στο 11-12 και συνεχίζουν να κινούνται σε «τροχιά» Playoffs, ενώ από την άλλη μεριά, οι πράσινοι υποχώρησαν στο 5-16 και παραμένουν στα χαμηλά στρώματα της κατάταξης.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αποδίδουν καλά στις επιθέσεις τους στα πρώτα αγωνιστικά λεπτά, ωστόσο ο Παναθηναϊκός φαινόταν να έχει καλύτερο ρυθμό. Με πρωταγωνιστή τον Οκάρο Γουάιτ, αλλά και με ένα τρίποντο από τον Νταρίλ Μέικον, οι πράσινοι προηγήθηκαν με 20-13 λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Κασελάκη έβαλαν μπροστά με 9 πόντους διαφορά (25-16) τους γηπεδούχους και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με καλάθι του Μέικον (27-19). Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη στην πρώτη περίοδο ήταν αψεγάδιαστη, αφού μέτρησε 6/6 δίποντα.

2ο δεκάλεπτο

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τη Μονακό, καθώς με πρωταγωνιστές τους Μπέικον και Ντιαλό έτρεξε ένα σερί 9-0 (27-28) και πέρασε μπροστά στο σκορ. Οι Γάλλοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και στις δύο πλευρές του γηπέδου και μετά από ένα τρίποντο του Μάικ Τζέιμς, προηγήθηκαν ξανά με 8 πόντους διαφορά (32-40). Περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τη διαφορά σε διψήφια «μεγέθη» χάρη σε ένα τρίποντο του Μπέικον. Το «τριφύλλι» κατάφερε να μειώσει αισθητά με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Μέικον. Το πρώτο ημίχρονο του ματς ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς να προηγείται με 7 πόντους διαφορά (42-49) και έχοντας ανατρέψει εντελώς την εικόνα της σε σχέση με την πρώτη περίοδο.

3ο δεκάλεπτο

Oι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος όπως τελείωσαν το πρώτο και σύντομα ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιους αριθμούς χάρη σε μια ατομική ενέργεια του Μοτεγιούνας. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδος περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί και να μειώσουν και πάλι τη διαφορά στο καλάθι (59-61) μετά από δύο εύστοχες βολές του Κασελάκη. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δύο εύστοχες βολές του Ντανίλο Άντζουσιτς (61-65) και το παιχνίδι είχε πάρει «φωτιά».

4ο δεκάλεπτο

Οι πράσινοι ξεκίνησαν «ζεστά» την τελευταία περίοδο του αγώνα και σύντομα με ένα καλάθι του Λευτέρη Μποχωρίδη πέρασαν και πάλι μπροστά στο σκορ μετά από αρκετή ώρα (68-67). Σε εκείνο το σημείο όμως, οι Γάλλοι ανέβασαν «στροφές» και έτρεξαν ένα σερί 13-0 (68-80) με πρωταγωνιστές τους Μάικ Τζέιμς και Πάρις Λι. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Τζέρεμι Έβανς να διαμορφώνει το τελικό 83-91 και τη Μονακό να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού, ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος σταμάτησε στους 29 πόντους με 8/10 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του Αμερικανού γκαρντ, ήταν ο Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους, ενώ ο Πάρις Λι πρόσθεσε 12 πόντους με τη σειρά του.

Από την άλλη μεριά, για τους πράσινους ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους και 4 ασίστ. Επάξια στο πλευρό του με εξίσου 16 πόντους, αλλά και 6 ριμπάουντ στάθηκε ο Τζέρεμι Έβανς, ενώ πολύ θετική ήταν και η εμφάνιση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος είχε 15 πόντους. Οκάρο Γουάιτ και Νταρίλ Μέικον Τζούνιορ πρόσθεσαν από 12 και 10 πόντους αντίστοιχα έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 42-49, 61-65, 83-91

Ο επόμενος αγώνας του Παναθηναϊκού στην Euroleague είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (03/02), στις 22:00 στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» κόντρα στην Μπαρτσελόνα για την 25η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Το φύλλο αγώνα

Παναθηναϊκός – Μονακό 83-91

Διαιτητες: Γκαρθία – Χόρντοφ – Πέτεκ
Δεκάλεπτα: 27-19, 42-49, 61-65, 83-91

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Δημήτρης Πρίφτης): Μέικον 10 (2), Παπαγιάννης 4, Μποχωρίδης 2, Κασελάκης 8, Γουάιτ 12 (1), Γιόβιτς, Νέντοβιτς 16 (2), Έβανς 16, Σαντ Ρος 15 (3).

ΜΟΝΑΚΟ (Σάσα Ομπράντοβιτς): Λι 12 (2), Μπέικον 14 (2), Τόμας 8, Ντιάλο 10, Μότουμ, Μπουτσιέλ, Μοτιεγιούνας 4, Ουαταρά 5 (1), Άντζουσιτς 7, Χολ 2, Τζέιμς 29 (4).

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος