Με «μυθικό» buzzer-beater από το κέντρο κέρδισε στο Μονακό η Βιλερμπάν (video)

Με ένα απίστευτο καλάθι του Ουίλιαμ Χάουαρντ στη λήξη του χρόνου κατάφερε να «αποδράσει» από το Πριγκιπάτο η ομάδα του Κώστα Αντετοκούνμπο.

Ο Γάλλος φόργουορντ επιχείρησε το σπουδαίο. Με μόλις μερικά δέκατα να απομένουν στο ματς και παρότι βρισκόταν περίπου 13 μέτρα μακριά από το καλάθι, «εκτόξευσε» με τρίποντη «βόμβα». Προς έκπληξη όλων, το σουτ της «απελπισίας» κατέληξε στο διχτάκι και η Βιλερμπάν πήρε ένα τεράστιο «διπλό» μέσα στην έδρα της Μονακό με σκορ 85-84. Ο Χάουαρντ πέρα από «ήρωας της τελευταίας στιγμής», ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του με 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Δείτε παρακάτω το σουτ:

Ερυθρός Αστέρας – Ούνικς Καζάν 78-98

Την τέταρτη διαδοχική νίκη της και το δεύτερο «διπλό» μετά την επιτυχία της στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, πανηγύρισε η Ούνικς Καζάν, η οποία επιβεβαίωσε με την εμφάνιση της και στη 12η αγωνιστική της Euroleague ότι διανύει περίοδο φόρμας. Οι Ρώσοι πέρασαν νικηφόρα με 98-78 από το Βελιγράδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, διατηρώντας τη θέση τους στην οκτάδα και έχοντας πλέον βλέψεις τετράδας με ρεκόρ 7-5. Στον αντίποδα, οι Σέρβοι υπέστησαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους και όγδοη στο σύνολο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η διάρκεια της Ούνικς στο κομμάτι της παραγωγικότητα και η έφεση της στο τρίποντο (15/32), απλοποίησαν το έργο της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, η οποία κυριάρχησε στο παρκέ από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν αγχώθηκε μέχρι το τελικό 98-78.

Κορυφαίοι των νικητών οι Μάριο Χεζόνια (17π., 4/7τρ.), Αϊζάια Κάναν (17π., 5/7τρ.) και Τζόν Μπράουν (18π.), ενώ από τον Ερυθρό Αστέρα πάλεψε ο Όστιν Χόλινς με 15 πόντους, αλλά 1/6 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 39-47, 57-76, 78-98

Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις Κάουνας 96-73

Συνέχεια στη «συγκατοίκηση» με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της κατάταξης στη Euroleague, έδωσε η Μπαρτσελόνα, στην ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «μπλαουγκράνα» συνέτριψαν με 96-73 τη Ζαλγκίρις επί ισπανικού εδάφους, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 10-2 (το ίδιο έχει και η Ρεάλ) και υποχρεώνοντας τους Λιθουανούς στη 10η ήττα τους.

Η Μπαρτσελόνα δεν πτοήθηκε από τις απουσίες των Νικ Καλάθη (τραυματίας), Μπράντον Ντέιβις (είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Ουγκάντας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου) και βασιζόμενη στην ευστοχία της από τα 6.75 (14/26 τρίποντα) και στην άμυνα όποτε χρειάστηκε πέρασε ένα ήσυχο βράδυ.

Κορυφαίος των νικητών ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις με 15 πόντους (7 ασίστ) και 3/3 τρίποντα, ενώ από τη Ζαλγκίρις προσπάθησε ο Τάι Ουέμπστερ με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 52-38, 75-58, 96-73

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος