FIFA: Η Πρέμιερ Λιγκ ξόδεψε πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου μπάτζετ για μεταγραφές!

Η Παγκόσμια Έκθεση Μεταγραφών της FIFA για το 2022 βρήκε ότι οι αγγλικοί σύλλογοι ξόδεψαν κάτι λιγότερο από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (£1,78 δισεκατομμύρια) σε διεθνείς συμφωνίες τον Ιανουάριο και το καλοκαίρι πέρυσι, με τους ιταλικούς συλλόγους να βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 673,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (543,6 £ ) ξόδεψε.

Οι συνολικές δαπάνες της Αγγλίας αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο του παγκόσμιου συνόλου για διεθνείς συμφωνίες, τις οποίες η FIFA όρισε σε 6,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ (5,25 δισ. £). Αυτή ήταν μια αύξηση 33,5 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2021, αλλά εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από το ρεκόρ των 7,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (5,93 δισεκατομμύρια £) που σημειώθηκε το 2019.

Οι αγγλικοί σύλλογοι ήταν οι αγοραστές σε έξι από τις 10 μεγαλύτερες μεταγραφές που προσδιορίζονται στην έκθεση, οι οποίες περιελάμβαναν την αγορά του Έρλινγκ Χάαλαντ από τη Μάντσεστερ Σίτι από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, την απόκτηση του Λουίς Ντίαζ από την Πόρτο από τη Λίβερπουλ και την στρατολόγηση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Βραζιλιάνου διδύμου Αντόνι και Κασεμίρο.

Οι 10 κορυφαίες συμφωνίες αντιπροσώπευαν το 12,5 τοις εκατό των συνολικών δαπανών, είπε η FIFA, ενώ οι 100 κορυφαίες συμφωνίες αντιπροσώπευαν σχεδόν το 50 τοις εκατό αυτής.

Η Γαλλία βρέθηκε να αξιοποιεί στο έπακρο τις διεθνείς μεταγραφές, με συνολικές εισπράξεις 740,3 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (597,7 εκατομμύρια £). Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ απορρόφησαν 600,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (484,8 εκατομμύρια £), το τέταρτο υψηλότερο σύνολο.

Η Deloitte είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι σύλλογοι της Premier League είχαν ήδη καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ δαπανών στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όταν υπήρχε ακόμη μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος