Ισοπέδωσε την ΤΣΣΚΑ η Ούνιξ – Επέστρεψαν στις νίκες Μονακό και Ζενίτ

Το πρώτο μισό της «διαβολοβδομάδας» του Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε, με τα τέσσερα παιχνίδια που διεξήχθησαν σήμερα (15/12), σε Ρωσία, Γαλλία, Λιθουανία και Ελλάδα.

Με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τη μοναδική εντός έδρας νίκη σε αυτά, Ούνιξ, Μονακό και Ζενίτ, πέρασαν νικηφόρα από Μόσχα, Κάουνας και Λιόν αντίστοιχα.

ΤΣΣΚΑ Μόαχας – Ούνιξ Καζάν 67-88

Η Ούνικς Καζάν αναδείχθηκε θριαμβεύτρια στον «ρωσικό εμφύλιο» και βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 9-6, βάζει πλώρη για την πρώτη τετράδα.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς «ισοπέδωσε» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σημειώνοντας στη MegaSport Arena ακόμη ένα σπουδαίο «διπλό», μετά την επιτυχία της προηγούμενης εβδομάδας στο Τελ Αβίβ. Παράλληλα έβαλε φρένο στο σερί των τεσσάρων νικών της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, με την οποία ισοβαθμεί πλέον στην πέμπτη θέση.

Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας της Ούνικς, κυρίως από τα 6.75 (15/25 τρίποντα), σε συνδυασμό με την άμυνα της δεύτερης περιόδου, όταν περιόρισε τους γηπεδούχους στους 7 πόντους, απλοποίησαν το έργο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι σήκωσαν από το πρώτο τζάμπολ κεφάλι στο σκορ και δεν κοίταξαν πίσω.

Πρωταγωνιστής της επιτυχίας ο Μάριο Χεζόνια με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (18) και ριμπάουντ (10), ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Αϊζάια Κάναν με 16 πόντους. Από την ΤΣΣΚΑ ο Τορνικέ Σενγκέλια με 20 πόντους ήταν απελπιστικά μόνος για την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 28-46, 51-72, 67-88

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μονακό 98-107 (παρ. 95-95)

Ιδανικό ήταν το ντεμπούτο του Σάσα Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία της Μονακό.

Οι Μονεγάσκοι, στην επιστροφή του Σέρβου προπονητή στο Πριγκιπάτο, έδωσαν τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών, περνώντας νικηφόρα στην παράταση από το Κάουνας, απέναντι στη Ζαλγκίρις. Με το πολύτιμο «διπλό», η Μονακό βελτίωσε το ρεκόρ της σε 6-9, ενώ υποχρέωσε τους Λιθουανούς στη 12η ήττα τους, με την οποία παρέμειναν στο «βυθό» της κατάταξης.

Σε έναν απολαυστικό αγώνα γεμάτο ανατροπές, η Μονακό δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στο επιπλέον πεντάλεπτο και βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση μέσα από την άμυνα απάντησε με επιμέρους σκορ 12-3, κόβοντας πρώτη το νήμα του τερματισμού.

Πρωταγωνιστής των νικητών ο «συνήθης-ύποπτος», Μάικ Τζέιμς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 14 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Ντουέιν Μπέικον με 19 πόντους. Από τη Ζαλγκίρις προσπάθησαν οι Γιάνις Στρέλνιεκς (22π. με 5/7τρ.) και Αρτούρας Μιλάκνις (19π. με 5/7τρ.).

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 43-48, 70-61, 95-95 (κ.α.), 98-107.

Βιλερμπάν – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 61-71

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης χαμογέλασε μετά από τρεις σερί ήττες, επιστρέφοντας με σπουδαίο «διπλό» στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Βιλερμπάν, βελτιώνοντας σε 9-6 το ρεκόρ της (6η θέση) και υποχρεώνοντας τους Γάλλους στην όγδοη ήττα τους (11η θέση).

Οι Ρώσοι εξαργύρωσαν την αμυντική συγκέντρωση του τέταρτου δεκαλέπτου, περιορίζοντας τους γηπεδούχους στους 12 πόντους και με οδηγούς της επίθεσης τους Άλεξ Πόιτρες (16π.), Τζόρνταν Λόιντ (15π.) και Μπίλι Μπάρον (14π.) έφτασαν άνετα στο τελικό 71-61.

Ωστόσο, ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τον Κόνερ Φράνκαμπ να τραυματίζεται στην πρώτη περίοδο και να μην επιστρέφει στο παρκέ. Από τη Βιλερμπάν, που μέτρησε μόλις 1/12 τρίποντα, ξεχώρισε ο Ουίλιαμ Χάουαρντ με 12 πόντους, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε απολογισμό 4 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ και 1 λάθος σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 32-33, 49-54, 61-71

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ