Δεύτερη διεθνής διάκριση για την ταινία «EXODUS»

Τη δεύτερη διεθνή διάκρισή του, κέρδισε το ντοκιμαντέρ «EXODUS» στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Slemani International Film Festival, που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως και τις 23 Δεκεμβρίου στην πόλη Σουλεϊμανίγια του Ιράκ.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως, που συγκέντρωσε ανθρώπους του κινηματογράφου (σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί, παραγωγοί) από κάθε γωνιά του κόσμου. Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ συμμετείχαν ταινίες παραγωγής 2020 και 2021, μεταξύ των οποίων και ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης που ήταν υποψήφιες για Όσκαρ και είχαν κερδίσει βραβείο στο φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία «EXODUS» άνοιξε το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ και επιλέχθηκε από τη διεθνή κριτική επιτροπή ως ένα από τα τρία καλύτερα ντοκιμαντέρ διεθνούς παραγωγής.

Δεύτερη διεθνής διάκριση για την ταινία «EXODUS»

Το ντοκιμαντέρ στη φαντασμαγορική τελετή απονομής, κέρδισε τελικά το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ.

Η ΕΡΤ ήταν εκεί, με τον δημιουργό του ντοκιμαντέρ Θωμά Σίδερη, να παραλαμβάνει τη μεγάλη τιμητική διάκριση από τον διευθυντή του φεστιβάλ Danar Omer. Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας σε μήνυμά του, συνεχάρη τον δημιουργό, που ήδη συμμετέχει σε κινηματογραφικά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία.

Μέσα στο Δεκέμβριο, το ντοκιμαντέρ κέρδισε την τιμητική διάκριση του καλύτερου ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ενώ η ταινία συμμετείχε ήδη ως επίσημη συμμετοχή της ΕΡΤ στον ετήσιο διαγωνισμό της ASIAN BROADCASTING UNION αλλά και στο φεστιβάλ BAHARI της Ινδονησίας.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Θωμά Σίδερη. Η ταινία έχει μεταφραστεί ήδη σε πολλές γλώσσες, ενώ από τη νέα χρονιά θα κυκλοφορήσει εμπλουτισμένη, ως μεγάλου μήκους ταινία, υπό τον γενικό τίτλο «Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Ο Θωμάς Σίδερης κέρδισε κατά τη διάρκεια του 2021 δέκα κινηματογραφικά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, τέσσερα εκ των οποίων στις ΗΠΑ, ένα στον Καναδά, ένα στη Σερβία, ένα στο Ιράκ και τρία στην Ελλάδα. Επιπλέον, ήταν στην τελική λίστα των υποψηφίων του Prix Europa Awards για το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου δημοσιογράφου, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2021 είναι μέλος του International Press Institute, με έδρα τη Βιέννη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ