Έρχεται το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας γιορτάζει φέτος την 10η διοργάνωσή του με προβολές σε δύο ιστορικούς κινηματογράφους της πόλης και γίνεται για μία ολόκληρη εβδομάδα το κέντρο του παγκόσμιου σινεμά με 120 ταινίες, μεταξύ των οποίων 80 πρεμιέρες, από 35 χώρες.

Με συνολικά δέκα ενότητες, μία ενότητα ειδικών προβολών και δίνοντας μεγάλο βάρος στους νέους σκηνοθέτες, στις ταινίες κινουμένων σχεδίων και animation, ταινιών χορού, έργα video art και με ένα πλούσιο πανόραμα οικολογικών και επιστημονικών ταινιών, το φεστιβάλ κλείνει έναν πολύ πετυχημένο κύκλο και, ταυτόχρονα, κοιτάζει το μέλλον, ενσωματώνοντας κάθε τάση και κάθε μορφή της σύγχρονης τέχνης.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF ανοίγει τα φτερά του πάνω από την πόλη της Αθήνας, από την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, γεμίζοντας την πόλη με εικόνες ήχους, μουσικές, διαλόγους, δίνοντας το οξυγόνο που απλόχερα προσφέρει η τέχνη.

Το φεστιβάλ κάθε χρόνο φιλοξενεί εκατοντάδες ταινίες από όλον τον κόσμο με δεκάδες πρεμιέρες, που έχουν ως αντικείμενο την προβολή του σύγχρονου κινηματογραφικού έργου και τη συνεχή ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διαλόγου μεταξύ των δημιουργών και του κοινού. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των δημιουργικών παράλληλων εκδηλώσεων του, διοργανώνει και φιλοξενεί μεγάλα και ολοκληρωμένα θεματικά ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.

Το Φεστιβάλ, προωθώντας την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου, προσδιόρισε και προώθησε την έννοια του Νέου Κινηματογράφου και αποτελεί το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη που αγκάλιασε όλα τα είδη της κινηματογραφικής τέχνης. Με λεπτομερή σχεδιασμό της ταυτότητας του κατάφερε σε αυτά τα χρόνια να γίνει αγαπημένος προορισμός των απανταχού κινηματογραφιστών. Μέσα, λοιπόν, από αυτήν τη συνθήκη δημιουργείται σταθερά μία νέα γενιά δημιουργών με ανοιχτούς ορίζοντες, χωρίς διαχωριστικές γραμμές.

To Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας απέκτησε πιστοποίηση EFFE label 2019-2021, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Φεστιβάλ Τέχνης (EFA). H πιστοποίηση EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Ευρωκοινoβούλιο.

Το φεστιβάλ διεξάγεται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ