Βρετανικά ΜΜΕ: «Βασίλισσα του Λαού» η Ελισάβετ – Ξύπνησαν μνήμες από την κηδεία της Νταϊάνα

Array

«Η βασίλισσα αναπαύεται δίπλα στον αγαπημένο της Φίλιππο»… Όλα τα πρωτοσέλιδα στην Αγγλία έχουν αφιερωθεί στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, αποτυπώνοντας αυτό που οι Times αποκαλούν μια τελετή «με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια».

Η ίδια εικόνα εμφανίζεται στο μπροστινό μέρος της Daily Express, του Guardian και της Daily Mirror. Δείχνει το φέρετρο της βασίλισσας να εισέρχεται στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στους ώμους οκτώ φρουρών, ενώ η Sun, η Daily Star και η i all δείχνουν τα τεράστια πλήθη που παρακολουθούν την πομπή στο τελευταίο της ταξίδι.

Έως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της διαδρομής των 21 μιλίων από το Λονδίνο στο Γουίνδσορ, δρόμοι που σύμφωνα με την εφημεριδα Sun ήταν «στρωμένοι με αγάπη».

Η Daily Mail αναφέρει ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι πετούσαν λουλούδια στη νεκροφόρα που μετέφερε το φέρετρο της βασίλισσας έφερε εικόνες από την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ένα θέμα που επιλέχθηκε από την Daily Star, η οποία την αποκαλεί «Βασίλισσα του Λαού».

Ανταπόκριση από Ηνωμένο Βασίλειο: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος