Αυστρία: Αγωγές κατά των κυρώσεων στη Ρωσία ως αντίθετες στο διεθνές δίκαιο

Array

Οι οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα βρεθούν σύντομα ενώπιον του δικαστηρίου, ανακοίνωσε ο Βιεννέζος δικηγόρος Γκέοργκ Τσάνγκερ (Georg Zanger), ο οποίος λέει ότι είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Ο Zanger εκπροσωπεί πολλούς πελάτες που έχουν υποβάλει αγωγές κατά των κυρώσεων.

Είπε ότι υπάρχουν περίπου 50 καταγγελίες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά των κυρώσεων.

Ο Zanger επισημαίνει ότι οι κυρώσεις παραβιάζουν τη Γενική Συμφωνία για το Εμπόριο Υπηρεσιών. Υποστηρίζει επίσης ότι η θέσπιση περιορισμών είναι δυνατή μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας και ουσιαστικά δεν προβλέπονται κυρώσεις σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο Zanger υποστηρίζει τη θέση ότι η εθνική ασφάλεια της ΕΕ δεν απειλείται συγκεκριμένα από τη Ρωσία, καθώς η Ουκρανία δεν είναι μέλος της Ένωσης.

«Οι οικονομικές κυρώσεις για πολιτικούς λόγους είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε. Επεσήμανε ότι δεν πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις χωρίς τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και του ΟΗΕ.

Ο Zanger πιστεύει ότι είναι δικαιολογημένος ο αγώνας σε εθνικό επίπεδο, κατά της συμμετοχής μιας χώρας σε κυρώσεις, και είναι απαραίτητο να υποχρεωθούν οι αρχές της ΕΕ να σταματήσουν περαιτέρω απειλές με κυρώσεις.

«Κυρώσεις κατά ατόμων και άλλοι περιορισμοί κατά Ρώσων πολιτών παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα». Η αρχή του κράτους δικαίου πρέπει να ισχύει και για τα νομικά πρόσωπα», τόνισε.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος