Νέο Google Doodle- Αφιέρωμα στην επέτειο συμπλήρωσης 245 χρόνων από τη γέννηση του Μπετόβεν (vid)

Η γιγαντιαία μηχανή αναζήτησης Google έκανε την έκπληξη για τους χρήστες της, τους οποίους μόνο για σήμερα, υποδέχεται κατά την είσοδο τους στο διαδίκτυο με τη Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν, συνοδευόμενη από διασκεδαστικό κινούμενο σχέδιο.


Το χιουμοριστικό σκετσάκι ξεκινά με Λούντβιχ βαν Μπετόβεν να συνθέτει στο πιάνο. Οταν το ρολόι χτυπά 8, οι νότες του Μπετόβεν μετατρέπονται σε σύνθεση του λογότυπου της Google. Μια τρομπέτα στο αυτί του σκίτσου, υπενθυμίζει το πρόβλημα ακοής του μεγάλου συνθέτη, ενώ η κακή του τύχη μνημονεύεται στο βίντεο με το Μπετόβεν να κολλά σε περιττώματα από άλογο που καταβροχθίζει την περγαμηνή με τη σύνθεση της πέμπτης συμφωνίας.
Το κινούμενο doodle, όπως λέγεται στη γλώσσα του Google το βίντεο, σηματοδοτεί τα 245 χρόνια από τη γέννηση του Γερμανού συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Ως ημερομηνία γέννησης του έχει καταγραφεί η 16η Δεκεμβρίου του 1770, ωστόσο η 17η Δεκεμβρίου του 1770, ημερομηνία βάπτισης, πέρασε ως επέτειος της γέννησης του.

Από το συνθέτη του 18ου αιώνα, ίσως τον μεγαλύτερο όλων των εποχών, η τέχνη της μουσικής εξελίχθηκε και επηρέασε εκατομμύρια ανθρώπους, κατά τη μετάβαση από την κλασική και ρομαντική εποχή στη δυτική μουσική.

Η μουσική τον συνόδευε μέχρι το τέλος της ζωής του, ακόμη και κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών , όταν ήταν σχεδόν τελείως κουφός.

Ωδή στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, χαρακτήρισαν αρκετοί χρήστες το Google Doodle, που δημιουργήθηκε από τις σχεδιάστριες Leon Hong και Nate Swinehart και τους μηχανικούς Jonathan Shneier και Jordan Thompson.
Στα πρόσφατα doodles- αφιερώματα της Google, συγκαταλέγονται μέχρι και η επέτειος από την ανακάλυψη του αυστραλοπίθηκου Λούσυ και η ανακάλυψη νερού στον Αρη.

ΠΗΓΗ:Google

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος