Κομοτηνή: To 50% των αποφοίτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας συνεχίζει στα ΕΠΑΛ

Με τις εγγραφές των μαθητών να συνεχίζονται και τους εκπαιδευτικούς προ των πυλών, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής είναι έτοιμο να ξεκινήσει μια ακόμη συναρπαστική νέα εκπαιδευτική χρονιά. Ήδη η διαδικασία πρόσληψης των εκπαιδευτικών βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο και μέχρι το τέλος του μήνα η διεύθυνση του Σχολείου θα γνωρίζει το δυναμικό της.

Σύμφωνα με τον Ηλία Βλάχο, διευθυντή του Σχολείου, μαθητές και μαθήτριες άνω των 18 ετών θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα το απόγευμα. Κατά μέσο όρο στο ΣΔΕ Κομοτηνής εγγράφονται 90 μαθητές. Χωρίς να απουσιάζει η διαρροή , χωρίς όμως και να υπερβαίνει τα 10 με 15 άτομα ετησίως.

«Άνδρες και γυναίκες, πολίτες που έχουν καταλάβει ότι η εκπαίδευση συνεχίζεται δια βίου και έρχονται να ολοκληρώσουν αυτό που άφησαν στη μέση είναι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας» δηλώνει ο κος Βλάχος. Η εργασία, η οικογένεια, οι φίλοι και οι παρέες είναι οι λόγοι που αρχικά τους οδήγησαν στην παραίτηση πριν ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Φέτος απόφοιτοι του ΣΔΕ, παλαιοτέρων ετών, πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αποτελούν ένα πολύ καλό παράδειγμα. «Ας μην το σκεφτούν, αυτό που άφησαν στη μέση είναι εδώ και τους περιμένει» λέει ο κος Βλάχος και αναφέρει το παράδειγμα των 18 περσινών αποφοίτων από τους 36 συνολικά που γράφτηκαν στα ΕΠΑΛ και συνεχίζουν, ποσοστό 50%.

«Έρχονται συνήθως για λόγους εργασίας, το απολυτήριο Γυμνασίου είναι ο πιο σημαντικός τίτλος που τους φαίνεται χρήσιμος. Αλλά και επειδή το σχολείο είναι διέξοδος από την καθημερινότητα τους, θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω» δηλώνει ο κος Βλάχος.

Βήμα της διεύθυνσης αυτή τη νέα χρονιά θα είναι η συνεργασία με τα Επιμελητήρια της πόλης και τον ΟΑΕΔ για να πληροφορηθεί τι εργατικό δυναμικό χρειάζεται η Ροδόπη. «Υπάρχουν πολλοί άνεργοι, άνδρες και γυναίκες, που θα ήθελαν να δουλέψουν» δηλώνει ο κος Βλάχος και προσθέτει πως επίσης στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των αποφοίτων που θα εγγράφονται στα ΕΠΑΛ» σημειώνοντας «δεν ήθελα να το δω ως το τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά ως την αρχή για να διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος