Φλώρινα: Υποδομές και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Η βελτίωση των ήδη υπαρχόντων κτιριακών υποδομών, η δημιουργία νέων και η μελλοντική γεωστρατηγική για την δημιουργία των υποδομών που θα μπορέσουν να στεγάσουν τόσο τα υπάρχοντα τμήματα του πανεπιστήμιου της Φλώρινας όσο και αυτά που μελλοντικά πρόκειται να λειτουργήσουν, ήταν το αποτέλεσμα της ευρείας σύσκεψης των φορέων της περιοχής και των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Φλώρινα: Υποδομές και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης “στόχος δικός μου ως κυβερνητικού βουλευτή θα είναι να βρούμε κονδύλια έτσι ώστε να γίνουν οι υποδομές εκείνες που χρειάζονται τόσο για τη στέγαση των τμημάτων και των φοιτητών όσο και των ερευνητικών προγραμμάτων που θέλει να υλοποιήσει το πανεπιστήμιο της Φλώρινας τόσο στις ανθρωπιστικές σπουδές όσο και στη Σχολή Γεωπονίας που θα βοηθήσουν και στην ανάπτυξη της Φλώρινας και των προϊόντων της περιοχής”.

Φλώρινα: Υποδομές και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. Από την πλευρά της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα επεσήμανε ότι “αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι οι φορείς και οι πρυτανικές αρχές, αφού ήδη υπάρχει ένα πνεύμα συνεργασίας , είναι να αγωνιστούμε έτσι ώστε να σχεδιάσουμε για το πανεπιστήμιο σε θέματα υποδομών, προσωπικού και εξυπηρέτησης των φοιτητών όχι μόνο για το τώρα αλλά και για το μέλλον έτσι ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους φοιτητές οι οποίοι θα παραμένουν στην περιοχή και δεν θα φεύγουν.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννακής από την πλευρά του πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος δημιουργικής γραφής στο πανεπιστήμιο της Φλώρινας καθώς όπως είπε η Φλώρινα είναι η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών γεγονός που δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στη λειτουργία ενός τέτοιου τμήματος ενώ τόνισε πως ο Δήμος θα είναι αρωγός στην ανάπτυξη των υποδομών αυτών που πρέπει για την ανάπτυξη των πανεπιστημιακών σχολών.

Φλώρινα: Υποδομές και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Ο Αντιπεριφέρειαρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσσές τόνισε πως ήδη προχωράει το έργο για την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κτιρίου Αγία Όλγα, της ενεργειακής αναβάθμισης των υπαρχόντων κτιρίων  καθώς επίσης και του νέου κτιρίου που πρόκειται να κατασκευαστεί για τη στέγαση της σχολής καλών τεχνών Φλώρινας. Όσον αφορά στη μετακίνηση των φοιτητών που ήταν ένα αίτημα των φοιτητικών συλλόγων  ο κ. Κιοσσές τόνισε πως στόχος είναι να βρεθεί μια λύση που θα εξυπηρετεί τους φοιτητές, όπως μια μηνιαία κάρτα μετακίνησης τους.

Φλώρινα: Υποδομές και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Στην αναγκαιότητα ενός μελλοντικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κτιριακές υποδομές αναφέρθηκε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης υπογραμμίζοντας πως πρόθεση της πρυτανείας είναι η ανάπτυξη του πανεπιστημίου στην Φλώρινα και των τμημάτων που λειτουργούν εδώ τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό αλλά και σε έρευνες και προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν.Θετικός δήλωσε και στην πρόταση ίδρυσης και λειτουργίας τμήματος δημιουργικής γραφής ο πρύτανης του πανεπιστημίου επισημαίνοντας ότι όλα θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να υπάρχει η ετοιμότητα να λειτουργήσουν από το 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος