Κατέπλευσε στον Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.440 πρόσφυγες

Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.440 πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο που φιλοξενούσε ήδη στο λιμάνι της Κω 1308 άτομα, παρέλαβε 124 από την Κάλυμνο,300 από τη Λέρο και 708 από τη Μυτιλήνη. Υπό την επίβλεψη ισχυρών δυνάμεων του Λιμενικού οι πρόσφυγες, μεταξύ αυτών πάρα πολλά παιδιά, αφού αποβιβάστηκαν, κατευθύνθηκαν στο σταθμό του ΗΣΑΠ, είτε με τα λεωφορεία του ΟΛΠ, είτε με τα πόδια. Πολλοί από αυτούς ρωτούσαν τους δημοσιογράφους πώς θα μπορέσουν να φτάσουν στο τρένο, στον σταθμό Λαρίσης, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στόχος τους είναι να φύγουν το συντομότερο από την περιοχή. Χωρίς να είναι ικανοί να προσδιορίσουν γεωγραφικά τη θέση της Αττικής, όλοι απαντούσαν ότι θα συνεχίσουν «προς τα βόρεια».

Οι εικόνες των εκατοντάδων ανθρώπων να αποβιβάζονται κατά κύματα στην προβλήτα του λιμανιού έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ.

Κατέπλευσε στον Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.440 πρόσφυγεςΣύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο, αφού ανεφοδιαστεί με καύσιμα, πιθανότατα να αναχωρήσει εκ νέου για το λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες από τη Συρία, για να υπάρξει μερική αποσυμφόρηση στο νησί.

Μιλώντας στην ΕΡT Αιγαίου, ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος τόνισε πως το πιθανότερο είναι το πλοίο να επαναλάβει κάποιο δρομολόγιο προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά όχι μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

Στη Μυτιλήνη μεταβαίνει σήμερα αιφνιδίως, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να επιθεωρήσει τα επίπεδα ασφαλείας του νησιού και να εκτιμήσει την κατάσταση των μεταναστών που παραμένουν στο ακριτικό νησί.

Στο νησί βρίσκεται ήδη ο υπουργός Υγείας, Πάνος Κουρουμπλής.

Σχετικές ειδήσεις: Ο Πειραιάς προορισμός των Σύριων προσφύγων – Χιλιάδες κατακλύζουν τη Γευγελή στην ΠΓΔΜ (vid)

Παναγιώτης Κουρουμπλής από Μυτιλήνη: «Η βοήθεια από την Ευρώπη για τους πρόσφυγες είναι μηδενική»

Πηγή ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος