Παναγιώτης Κουρουμπλής από Μυτιλήνη: «Η βοήθεια από την Ευρώπη για τους πρόσφυγες είναι μηδενική»

«Η Ελλάδα είναι μόνη της στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος αφού η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη» δήλωσε χθες επισκεπτόμενος τη Μυτιλήνη ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής στον Καρά Τεπέ, το Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια και στη συνέχεια ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Λέσβο αναφορικά με το μεταναστευτικό σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Η κατάσταση στη Λέσβο είναι πραγματικά κρίσιμη και είναι άμεση ανάγκη τα έκτακτα δρομολόγια πλοίων, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από το νησί οι περίπου 8.000 πρόσφυγες που βρίσκονται σε αυτό. Παράλληλα πρέπει να ενισχυθούν οι δομές υποδοχής και ήδη έδωσα εντολές στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να στελεχωθούν και να αναλάβουν δράση άμεσα οι κινητές μονάδες. Ενίσχυση χρειάζονται και οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές πράγμα για το οποίο επικοινώνησα άμεσα με τους αρμόδιους συναδέλφους».

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως η Ελλάδα παρά την κρίση στέκεται ως οφείλει σαν Ευρωπαϊκή χώρα δίπλα στον πόνο των προσφύγων αναφέροντας χαρακτηριστικά: «κάθε χρόνο το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρέχει νοσηλεία σε χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν ανάγκη. Είναι υποχρέωσή μας ως χώρα να περιθάλψουμε ανθρώπους που έρχονται βασανισμένοι από πολέμους. Δυστυχώς όμως για αυτή μας την συνεισφορά δεν έχουμε λάβει καμία βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τέλος ο κ. Κουρουμπλής αναγνώρισε λάθη και παραλείψεις για το ζήτημα στον τομέα ευθύνης του αποδεχόμενος πως τα όσα είχε δεσμευτεί το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει έχουν καθυστερήσει. «Θα ζητήσω ο ίδιος εξηγήσεις από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την κωλυσιεργία σε μια σειρά από ζητήματα. Είναι θέμα αρχής για μένα αυτά για τα οποία δεσμευόμαστε να τα υλοποιούμε». Ο Υπουργός Υγείας ολοκληρώνει σήμερα την διήμερη επίσκεψη του στο νησί με συναντήσεις που θα έχει με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και τον Δήμαρχο Λέσβου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος