1,7 εκ. ευρώ για νέο εξοπλισμό στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Με 1. 728.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης, για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Εκτός από το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, χρηματοδοτήσεις για την προμήθεια καινούργιου εξοπλισμού θα λάβουν και τα Γενικά Νοσοκομεία Δράμας και Κομοτηνής, με τον συνολικό προϋπολογισμό της δαπάνης, και για τα τρία νοσοκομεία, να ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ. Το ποσό που εγκρίθηκε για το Διδυμότειχο θα διατεθεί για την προμήθεια 60 περίπου μηχανημάτων και την ανανέωση παλαιότερων, τα οποία θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Στέφανος Καρακόλιας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας. Επόμενος στόχος της διοίκησης είναι η ένταξη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου και η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του. Όσον αφορά τη στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο κ. Καρακόλιας αναφέρθηκε στις πέντε προκηρύξεις που ήδη δημοσιεύτηκαν για μόνιμους γιατρούς και στην επικείμενη προκήρυξη θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, που αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, επισκέφθηκε εχθές το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και συναντήθηκε με τον διοικητή, Στέφανο Καρακόλια, «σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα», μετά και την απόφαση χρηματοδότησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, αναγνωρίζοντας, όπως είπε, την «ανάγκη στήριξης των δομών υγείας στις ακριτικές περιοχές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος