Γ. Βουλγαράκης: Οι πολίτες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο

Array

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να υπάρξουν παντού παρατάξεις όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι πολίτες από τον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο Γιάννης Βουλγαράκης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- υπεύθυνος από το οργανωτικό γραφείο για το Βόρειο Αιγαίο.

«Οι κοινωνικές συμμαχίες τέτοιου τύπου θα βασιστούν σε ένα πρόγραμμα που θα συνδιαμορφώσουν οι συμμετέχοντες και από κοινού θα υλοποιήσουν. Ένα πρόγραμμα που θα προάγει το κοινό συμφέρον και που μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά θα αντιμετωπίζει τόσο ζητήματα καθημερινότητας αλλά και θα θέτει τους  άξονες για μια δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό» τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Γ. Βουλγαράκης: Οι πολίτες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο

Σ’ ότι αφορά στα αναπτυξιακά συνέδρια, ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι «ως θεσμός υπήρξε μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Λόγω ακριβώς «της από τα κάτω διαδικασίας» που επιχειρήθηκε, με την ενεργό συμμετοχή εκπροσώπων από όλο το κοινωνικό φάσμα (παραγωγικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, ακαδημαϊκή κοινότητα, ), έτυχε μια ευρύτατης αποδοχής παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες της ΝΔ όπου προσπάθησε με κάθε τρόπο να αμφισβητήσει την προσπάθεια την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στο συνέδριο του Βορείου Αιγαίου συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης όλων των νησιών, συνδέοντας το πρωτογενή με το δευτερογενή και το τριτογενή τομέα. Επιδίωξη της κυβέρνησης μέσα από αυτή την διαδικασία όπου συνεχίζεται σε ένα πλαίσιο πια μετά συνεδρίων,  είναι και η άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.»

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό δήλωσε: «Στους κατοίκους της Λέσβου όπως και στους κατοίκους των υπόλοιπων νησιών που κράτησαν ψηλά την σημαία του αλτρουισμού, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ! Καθώς δεν επέτρεψαν να επικρατήσουν οι δυνάμεις του σκότους, αλλά σε μια δύσκολη περίοδο στάθηκαν δίπλα στους συναθρώπους μας όπου οι πόλεμοι και οι κακουχίες, τους εξανάγκασαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ακολουθώντας τον δρόμο της προσφυγιάς.»

Σε μια νέα κατάσταση εισέρχεται η χώρα δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης, τονίζοντας: «Μετά τον Αύγουστο, ανοίγει μια νέα περίοδος για την χώρα. Βγαίνοντας από την αυστηρή επιτροπεία, η κυβέρνηση θα μπορέσει πια να ασκήσει κάποιες πολιτικές που θα έχουν έντονο το αξιακό της πρόσημο. Η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 19, θα κριθεί τόσο από την διαχείριση (με καλύτερους όρους προς όφελος των μικρομεσαίων στρωμάτων) της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης όσο και από τις οραματικού τύπου πολιτικές που σκοπό έχουν την επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Από το σύνολο όλων αυτών καθώς και από το ηθικό της πλεονέκτημα, θα κριθεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί εκ νέου πρώτο κόμμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ανάπτυξη της χώρας.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος