Φλώρινα: Συνελήφθη 49χρονος για τηλεφωνική απάτη σε βάρος 86χρονης

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην πόλη της Φλώρινας 49χρονος, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, για το αδίκημα της απάτης, τη στιγμή που παραλάμβανε από 86χρονη γυναίκα χρυσαφικά αξίας περίπου 5.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, έχοντας το ρόλο του «εισπράκτορα», ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του, ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, εξιχνιάσθηκαν έπειτα από έρευνες των ανωτέρω αστυνομικών, ακόμη δύο περιπτώσεις απόπειρας τηλεφωνική απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, με την ίδια μεθοδολογία, στην πόλη της Φλώρινας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας, υπήρξε πλήθος καταγγελιών, ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, οι οποίοι είχαν δεχθεί κλήσεις στο σταθερό τους τηλέφωνο από άγνωστο άνδρα, ο οποίος παρίστανε τον γιατρό, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το γνωστό πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο, είχε τραυματισθεί και απαιτούνταν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, ενώ άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν ότι είναι το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό. Κατόπιν των ανωτέρω, συγκροτήθηκαν ειδικές αστυνομικές ομάδες για τη συλλογή πληροφοριών και τον εντοπισμό ατόμων που θα παραλάμβαναν τα χρήματα από άτομα που τυχόν είχαν πειστεί.

Το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό και τα χρυσαφικά αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε ο 49χρονος κατά την τέλεση της πράξης και δύο κινητά τηλέφωνα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών του 49χρονου συνεχίζεται.

Φλώρινα: Συνελήφθη 49χρονος για τηλεφωνική απάτη σε βάρος 86χρονης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος