Δίκη – «ψευτογιατρός»: Ο κατηγορούμενος είχε πειθώ κατέθεσε η δικηγόρος που έχασε τον πατέρα της

Η δικηγόρος που έχασε τον πατέρα της από καρκίνο κατέθεσε στη δίκη του «ψευτογιατρού», περιγράφοντας ότι δέχθηκε να πληρώσει ακόμη κι ενέσεις αρτεμισήνης ενώ ο κατηγορούμενος της έλεγε συνεχώς πως «ο πατέρας της θα λιώσει σαν κερί αν κοπεί η θεραπεία με τα αποστάγματα».

«Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»; ρώτησε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.
«Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «όπως σώθηκε η μοναχή έτσι θα σωθεί και πατέρας σου. Μας μίλαγε για πλήρη ίαση», απάντησε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο μετρητά και επιταγές όχι μόνο για τα βότανα αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισήνης για τις οποίες «μας έλεγε ότι διαλύει τους όγκους και αποτρέπει τις μεταστάσεις».

Όπως κατέθεσε η δικηγόρος τις αρχές του 2016 η ίδια ενημερώθηκε για την περίπτωση του ψευτογιατρού από το Μοναστήρι του Αρχαγγέλου στο Πήλιο.

«Έμαθα ότι μια μοναχή που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους», είπε η μάρτυρας και συνέχισε την κατάθεσή της αναφέροντας τα εξής:

«Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος – νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός. Πρώτα ήρθα σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά, τον ενημέρωσα για τον πατέρα μου. Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκείμενου να επιτελέσει το έργο του Θεού».

Όπως ανέφερε η μάρτυρας «αυτή ήταν μόνο η «εισαγωγή» στη γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, διότι ακολούθησε και «δεύτερο κεφάλαιο» με την «παράθεση περιστατικών ότι δήθεν ότι είχε εξέχοντες πελάτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι τον ευχαριστούσαν που τους έσωσε τη ζωή».

«Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα»

Η δικηγόρος συνεχίζοντας είπε για τον κατηγορούμενο: «Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα  σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα».

Συνεχίζοντας η μάρτυρας ανέφερε: «Ο πατέρας μου άρχισε τη θεραπεία Ιούνιο του 2016. Στη συνέχεια όμως άρχισε να κάνει εμετούς, να αδυνατίζει, η διατροφή ήταν εξαντλητική. Του έλεγα ότι χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. «Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί» μού έλεγε. Σταμάτησα τις επαφές μαζί του στα τέλη του 2016, ένιωθα περίεργα έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι γιατρός».

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο συνήγορος του ψευτογιατρού υπέβαλε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, η οποία απορρίφθηκε.

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο 48χρονος θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας, τρεις ημέρες πριν συμπληρωθούν οι 18 μήνες προσωρινής κράτησής του για την υπόθεση της σωρείας ανθρωποκτονιών και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας βαριά πασχόντων ασθενών, για τις οποίες ήδη δικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος