Προκλητικός ο «ψευτογιατρός» : Γι’ αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε;

Διακόπηκε η δίκη του «ψευτογιατρού» και των συγκατηγορουμένων του, καθώς η αίθουσα που παραχωρήθηκε για την σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) ήταν ιδιαίτερα μικρή, με αποτέλεσμα να δηλώσουν οι συνήγοροι πως θα αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο κατηγορούμενος αποχωρώντας από τα δικαστήρια είπε στους δημοσιογράφους: «Θα πω τα πάντα όταν έρθει η ώρα. Γι’ αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε;

Επίσης, είπε ότι οφείλει πολλές συγγνώμες και θα τις πει εκεί που πρέπει. «Οι ασθενείς ήταν τελικού σταδίου και δεν είχαν άλλη θεραπεία και έρχονταν σε μένα για θεραπεία με βότανα», δήλωσε προετοιμάζοντας την υπεράσπισή του.

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας για τη νέα κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος του.

Οι μαρτυρίες των γονιών άνοιξαν τον κύκλο των καταθέσεων συγγενών των 12 θανόντων και των 14 ασθενών η κατάσταση των οποίων επιδεινώθηκε ραγδαία με τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες.

Θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας τρεις ημέρες πριν συμπληρωθούν οι 18 μήνες προσωρινής κράτησής του για την υπόθεση της σωρείας ανθρωποκτονιών και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας βαριά πασχόντων ασθενών, για τις οποίες ήδη δικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, χρόνος που συμπληρώνεται στις 16 Δεκεμβρίου.

Ο «διακεκριμένος ογκολόγος» καλείται να απολογηθεί για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Σημειώνεται ότι αν και ο ίδιος αρνείται πως λάμβανε αμοιβές για τις «υπηρεσίες» που παρείχε πλην του κόστους των σκευασμάτων που χορηγούσε, σύμφωνα με τη δικογραφία τα ποσά που απέσπασε ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ.

Το πρόβλημα της αίθουσας έθεσε νωρίτερα ο ποινικολόγος Βασίλης Δημακόπουλος, συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση: «Δεν μπορεί να υποχρεώνει ένα δικαστήριο να γίνεται μια δίκη σαν να είμαστε σε περίπτερο. Πώς να καθίσουμε χωρίς κανόνες υγιεινής; Είμαστε κίνδυνος ο ένας για τον άλλο. Θα αποχωρήσουμε όχι από ιδιοτροπία, αλλά για λόγους αναγκαιότητας. Η αίθουσα δεν κάνει ούτε για δημοσίευση διαθηκών. Εμείς θα απευθυνθούμε στη διοίκηση του Πρωτοδικείου. Είμαι 76 ετών. Να μείνω όρθιος και να δικάσω; Είναι ζήτημα πολιτισμού. Δεν είναι περίπτερο να περνάμε να παίρνουμε και να φεύγουμε».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος