Απονομή του δεύτερου Διεθνούς Βραβείου Lord Byron 2023 στην κα Νgozi Okonjo-Iweala, Γενική Διευθύντρια του WTO (World Trade Organisation)

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) έχει θεσμοθετήσει από το 2021 και σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, το Διεθνές Βραβείο Φιλελληνισμού Lord Byron στο όνομα του μεγάλου ποιητή και Φιλέλληνα.

Το Διεθνές Βραβείο Lord Byron απονέμεται ετησίως σε σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό, πολιτιστικό, ακαδημαϊκό ή επιχειρηματικό διεθνή στίβο, των οποίων οι σταδιοδρομίες χαρακτηρίζονται από μία μακροχρόνια φιλελληνική στάση ή που συνέβαλαν στην κοινωνία με δράσεις, που εναρμονίζονται με τις αξίες του Ελληνισμού.

Οι προσωπικότητες αυτές ασκούν τα καθήκοντα τους, από τις σημαντικές θέσεις ευθύνης που κατέχουν, με τρόπο απόλυτα συμβατό με τις αρχές και τις αξίες του Φιλελληνισμού, αντιμετωπίζουν με θάρρος σημαντικές διεθνείς κρίσεις και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και προσφέρουν αξιοθαύμαστο έργο στο κοινωνικό σύνολο.

Κάθε ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα λαμβάνει ένα ασημένιο μετάλλιο, ένα δίπλωμα και μία επιχορήγηση 10.000 δολαρίων, η οποία δωρίζεται στο όνομά τους σε ένα ίδρυμα της επιλογής τους, το οποίο δραστηριοποιείται σε τομείς που εξυπηρετούν και προωθούν τις αξίες του Ελληνισμού και του Φιλελληνισμού.

Το δεύτερο βραβείο Lord Byron για το 2023 απονέμεται στην κυρία Ngozi Okonjo–Iweala, Γενική Διευθύντρια του WTO (World Trade Organisation), η οποία θα παραστεί στην τελετή απονομής του βραβείου της στην Ακαδημία Αθηνών, στις 18 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: https://www.eefshp.org

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος