Eικαστική έκθεση «28οι Πλόες – Το Πέρασμα» – 30 Ιουλίου έως 2 Οκτωβρίου, στην Άνδρο

Η εικαστική έκθεση «28οι Πλόες – Το Πέρασμα» θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022 στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου.

Η φετινή Έκθεση είναι εμπνευσμένη από την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, τα έργα που επελέγησαν από τον χώρο της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της χαρακτικής, της κεραμική, όπως επίσης των «εγκαταστάσεων» και του ψηφιδωτού- είναι εμπνευσμένα από την δραματική κατάσταση που βίωσαν οι πρόγονοί μας. Κριτήριο για την συγκρότηση της συγκεκριμένης έκθεσης, στάθηκε η εκφραστική ποιότητα, ο διαλεκτικός χαρακτήρας και η ελευθερία των καλλιτεχνών να διαμορφώσουν έργα, εμπνευσμένα από τις υπαρξιακές ανησυχίες και τα ψυχοδυναμικά αποτυπώματα, μιας ολόκληρης περιόδου 100 χρόνων, που μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα (1922-2022).

Η Eκθεση αφορά τα εμφανή ή αδιαφανή σημάδια, που άφησαν στην ζωή του συλλογικού μας ασυνειδήτου και στην σκέψη μας, τα ενδιάμεσα χρόνια που μεσολάβησαν, από το 1922 μέχρι και σήμερα, αναφορικά με τις εμπειρίες των ομογενών μας προσφύγων.

Συμμετέχουν αλφαβητικά (με ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, ψηφιδωτό, «εγκαταστάσεις»), οι εικαστικοί καλλιτέχνες : Βλάσης Αγτζίδης, Γιάννης Αδαμάκος, Χρήστος Αντωναρόπουλος, Γιάννης Αριστοτέλους, Βαγγέλης Γκόκας, Ελένη Ζούνη, Κωνσταντίνος Κανταρτζής (ΚΑΝΤ), Βλάσης Κότιος, Γιάννης Κυριακίδης, Γιάννης Μακρίδης, Κωνσταντίνα και Κλειώ Μπολιεράκη, Βαγγέλης Παππάς, Κική Περιβολάρη (Kiki), Γιώργος Σαλταφέρος, Νίκος Σκλαβενίτης, Γιώργος Σταματάκης, Μαριάννα Στραπατσάκη, Έφη Φουρίκη, Θάλεια Χιώτη.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου, στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διάλεξη και συζήτηση με το κοινό, σχετικά με την «Μικρασιατική Καταστροφή και τους προβληματισμούς γύρω τα αίτια και τις επιπτώσεις της».

H iδέα, o τίτλος, το σκεπτικό, η επιλογή έργων και η επιμέλεια της Έκθεσης, όπως και του συνοδευτικού Καταλόγου έγινε από την Αθηνά Σχινά, Ιστορικό Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ).

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 10.30 – 14.30 & 18.30 – 21.30 καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Φωτογραφικό Υλικό:

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7 FM, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9 FM, ΕΡΤ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος