Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας – 18 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου στη Καλαμάτα

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν από τις 18 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2022, για 6η συνεχόμενη χρονιά, γεμίζοντας την πόλη της Καλαμάτας με ήχους τζαζ και κλασσικής μουσικής.
Αναλυτικότερα, το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει προσφέροντας Masterclass Πιάνου (18 – 25 Ιουλίου), Βιόλας (21 – 30 Ιουλίου) και Βιολοντσέλου (22 -30 Ιουλίου), με την Αλεξία Μουζά, τον Ηλία Σδούκο και την Indira Rahmatulla, αντίσχοιχα. Φετινές προσθήκες αποτελούν το Masterclass Διεύθυνσης με τον μαέστρο Joshua Weilerstein (24 – 29 Ιουλίου), ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το Masterclass Βιολιού με τον Pablo Hernán Benedí (25 Ιουλίου – 1 Αυγούστου).

Το πρόγραμμα των συναυλιών αρχίζει στις 25 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με διάλεξη σύγχρονης μουσικής από τη συνθέτρια Φανή Κοσώνα. Ακολουθεί το έργο της, “Narratives”,  που θα παρουσιαστεί από τη βιολονίστα Αργυρώ Σειρά και η τελική συναυλία του masterclass Πιάνου που θα παρουσιάσουν οι συμμετέχοντες του.

Το Φεστιβάλ ιδρύθηκε από τη βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, η οποία έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη, και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο.

Οι “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας” διοργανώνονται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόγραμμα και Δηλώσεις Συμμετοχών: https://kalamatamusicdays.com/concerts-gr/

Πληροφορίες: https://kalamatamusicdays.com/

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος