Θεσσαλονίκη: Στο στόχαστρο διαρρηκτών τα φαρμακεία- βίντεο ντοκουμέντο

Πληθαίνουν τα περιστατικά διαρρήξεων σε καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Η τελευταία διάρρηξη έγινε χθες βράδυ σε φαρμακείο στη Σταυρούπολη, ενώ εξιχνιάστηκε και μία ακόμη περίπτωση ληστείας που συνέβη το προηγούμενο διάστηκα σε κατάστημα ψιλικών.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ, οι δύο διαρρήκτες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους τραβούν με απότομες κινήσεις το προστατευτικό ρολό φαρμακείου στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Έπειτα διαλύουν τη γυάλινη τζαμαρία. Ο ένας από τους δύο εισβάλει στο κατάστημα, ενώ ο δεύτερος κρατάει τσίλιες. Αφού αδειάσει το ταμείο τρέπονται και οι δύο σε φυγή.

«Tα φαρμακεία ήταν και είναι στόχος από κακοποιά στοιχεία που πάνε για τα 20 και τα 30 ευρώ. Πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις από τη πολιτεία για την προστασία του ευαίσθητου χώρου του φαρμακείου», όπως λέει ο Γεώργιος Κιοσές, Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σε άλλη περίπτωση πριν από ένα μήνα ο κουκουλοφόρος εισβάλλει κραδαίνοντας το μαχαίρι σε κατάστημα ψιλικών στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Παρά την παρουσία και άλλου πελάτη ζητά επιτακτικά τα χρήματα από τον υπάλληλο και μόλις τα παίρνει τρέπεται σε φυγή.

Τα φαινόμενα διαρρήξεων στη Θεσσαλονίκη αυξάνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα με τους επαγγελματίες να κάνουν έκκληση στις αρχές για αυξημένη αστυνόμευση.

Ο δράστης της ληστείας ταυτοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Ο δράστης βρίσκεται ήδη στη φυλακή για άλλη ληστεία ενώ ταυτοποιήθηκαν και δυο συνεργοί του.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης – Τίμος Φακαλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος