Η βραδιά του ερευνητή, μία μεγάλη γιορτή της επιστήμης και της καινοτομίας, μαγνήτισε μικρούς και μεγάλους, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση, αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που εδώ και 20 χρόνια πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 400 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.
«Είναι ένα φεστιβάλ επιστήμης. Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης συμμετέχει σε μία πανευρωπαϊκή γιορτή. Με πάρα πολλά εκθέματα που εκεί παιδιά και μεγάλοι μπορούν να ενημερωθούν ποια είναι ακριβώς αυτά τα ερευνητικά αποτελέσματα, να συνομιλήσουν με τους ερευνητές και γιατί όχι, τα μικρά παιδιά να φανταστούν τον εαυτό τους για να γίνουν και οι ίδιοι ερευνητές όταν μεγαλώσουν», όπως ανέφερε η Ευαγγελία Περπερή, υπέυθυνη εξωστρέφειας ΕΚΕΤΑ.
Στη βραδιά του ερευνητή συμμετείχαν σχολικές και φοιτητικές ομάδες. Τη βραδιά του ερευνητή διοργάνωσε και συντόνισε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος