Θεσσαλονίκη: Όλη η πόλη μια παρέα για την έλευση του νέου έτους

Τελευταία μέρα του χρόνου σήμερα και ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα αποχαιρετά με χορούς και τραγούδια το 2023. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το κλίμα είναι ιδιαιτέρως εορταστικό και όπως κάθε χρόνο, οι ψησταριές άναψαν από νωρίς.

Οι Θεσσαλονικείς κατέβηκαν από νωρίς στο κέντρο για τα τελευταία ψώνια, δώρα και τις τελευταίες πινελιές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, έχει στηθεί το «παραδοσιακό» τρικούβερτο γλέντι, με το άρωμα από τις ψησταριές να «σπάει» μύτες και όλη η κεντρική οδός έχει μετατραπεί σε μια υπαίθρια ψησταριά. Γλέντι έχει στηθεί και σε άλλα κεντρικά , σημεία της Θεσσαλονίκης, τα ντεσιμπέλ «χτυπούν» κόκκινο και το αλκοόλ ρέει άφθονο. Το γλέντι αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά και έτσι να αποχαιρετήσουν το 2023.

Γλέντι από νωρίς όμως έχει στηθεί και στις Σέρρες. Ένα έθιμο που τηρείται κάθε χρόνο, παραμονή Πρωτοχρονιάς με τους καταστηματάρχες να στήνουν τα μαγκάλια για ψήσιμο…σε κεντρικές οδούς των Σερρών, για να ολοκληρωθεί η χρονιά με χαμόγελα και χορό.

Ρεπορτάζ: Παύλος ΣαρόγλουΒασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος