Στο εδώλιο κάθισαν 18 στελέχη και εργαζόμενοι στη δίκη για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία “Αγιος Δημήτριος” στη Θεσσαλονίκη, όπου έχασε τη ζωή του ο 21χρονος Πάρης.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του Πάρη, καθώς πριν το θάνατό του είχε διακομιστεί πολλές φορές στο νοσοκομείο.
Οι εργαζόμενοι και τα πρώην στελέχη κατηγορούνται για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, δια παραλείψεως κατά συρροή, κάτι που σημαίνει ότι επέτρεψαν να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες και προκλήθηκαν διαρκείς τραυματισμοί του 21χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2021. Για το θάνατό του είναι κατηγορούμενος ένας 57χρονος φροντιστής ο οποίος φέρεται ότι χτύπησε στο κεφάλι τον Πάρη και αυτή την περίοδο δικάζεται στο Κακουργιοδικείο Κατερίνης.
Η δίκη των εργαζομένων για τις συνθήκες τραυματισμού του Πάρη αναβλήθηκε.
Την ίδια ώρα νέο γύρο συζητήσεων προκάλεσε η δημοσιοποίηση μίας φωτογραφίας που δείχνει παιδί με αναπηρία να είναι σκελετωμένο στο κρεβάτι του ιδρύματος Άγιος Δημήτριος.
Η μητέρα του 21χρονου Πάρι που έχασε τη ζωή του από χτυπήματα στο κεφάλι τον Νοέμβριο του 2021 στο ίδρυμα αποκατάστασης και αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία Άγιος Δημήτριος ξεσπά βλέποντας τις φωτογραφίες.
Εργαζόμενοι ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι ο συγκεκριμένος περιθαλπόμενος έφτασε σε αυτή την κατάσταση στο ίδρυμα από το νοσοκομείο και πως σήμερα είναι πολύ καλύτερα.
Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος