Θεσσαλονίκη: 5000 κενές θέσεις εργασίας στην εστίαση

Οι εποχές που οι εργαζόμενοι αναζητούσαν εργασία στις αγγελίες έχουν παρέλθει, αφού τώρα οι εργοδότες αναζητούν μάταια στις αγγελίες του…facebook εργαζόμενους.

Πλέον οι εργαζόμενοι είναι δυσεύρετοι και πολύ περισσότερο όταν είναι εξειδικευμένοι. «Για παράδειγμα μάγειρες φεύγουν από τα καταστήματα στα οποία εργάζονται καθώς βλέπουν πως η ζήτηση είναι μεγάλη. Όταν κάποιος τους προσφέρει καλύτερη αμοιβή φεύγουν από το κατάστημα στο οποίο απασχολούνται και μετακινούνται σε άλλο» λένε οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως έμπειροι εργαζόμενοι είναι δύσκολο να βρεθούν πλέον, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά… βοηθητικά χέρια σε ρόλο σερβιτόρου συχνότερα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι κενές θέσεις στον κλάδο της εστίασης στο νομό Θεσσαλονίκης αγγίζουν τις 5.000, ωστόσο δεν αποκλείεται ο ακριβής αριθμός να είναι μεγαλύτερος καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται πολλούς εργαζόμενους για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ενδεικτικά του έντονου προβλήματος που δημιουργεί η έλλειψη εργαζομένων είναι ότι μεγάλο κατάστημα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έκλεισε για ένα μήνα, επικαλούμενο πως κάνει ανακαίνιση, κάτι που ποτέ δεν έκανε, γιατί οι δυο μάγειρες που απασχολούνταν σε αυτό, αποφάσισαν να εργαστούν σε άλλα καταστήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος